Arkkitehtuuria ja suomen oppikirjoja

Uutuudet

Maaliskuussa meillä on ilo tarjota kirjaston kävijöille sarja kauniisti kuvitettuja teoksia suomalaisesta arkkitehtuurista, sekä suomen oppikirjoja ulkomaalaisille.

Suomalaista arkkitehtuuria
Rakennustieto Oy on lahjoittanut Suomen Madridin-instituutin kirjastolle neljä upeaa englanninkielistä teosta suomalaisesta arkkitehtuurista. Kaikki kirjat ovat Rakennustieto Oy:n viime vuosina kustantamia.

Villas & Saunas in Finland kertoo kesäasunnoista, joita on Suomessa asukasta kohti enemmän kuin missään muualla maailmassa. Kirjassa esitellään 31 kesäasuntoa ja 17 saunaa eri puolilta Suomea, kauniista saaristosta Saimaalle ja aina pohjoiseen asti. Kirjaan päässeet rakennukset edustavat Suomen kesäasuntojen kauneinta arkkitehtuuria, ja ne on kirjaan valinnut tunnettu arkkitehti Harri Hautajärvi.

Myös Houses in Finland on Harri Hautajärven kirjoittama teos. Se kertoo 2000-luvun alun arkkitehtuurista ja 33 erilaisesta ja mielenkiintoisesta kodista, jotka kuvataan niin sanoin, valokuvin kuin piirroksinkin.

Finnish sauna: Design and Construction puolestaan kuvailee yksityiskohtaisesti suomalaista ainutlaatuista saunaa, aina sen historiasta yksityiskohtaisiin rakennusohjeisiin asti. Teos sopii täydellisesti niin jokaiselle omasta saunasta unelmoivalle rakentajalle, kuin myös historiasta ja perinteistä kiinnostuneelle saunojallekin.

Neljäs Rakennustieto Oy:n lahjoittama teos, Wood Architecture in Finland, kuvaa uutta puuarkkitehtuuria. Tämän visuaalisesti todella viehättävän teoksen upeat valokuvat ovat tunnetun arkkitehtuurivalokuvaajan Jussi Tiaisen käsialaa. Tiaisen näyttely oli juuri Pohjois-Espanjassa Comillasissa, ja huhtikuussa se matkaa Suomen Madridin-instituuttiin.

Suomen oppikirjoja
Kustannusosakeyhtiö Otava on lahjoittanut Suomen Madridin-instituutille paljon kysyttyjä suomen oppikirjoja: Hyvin menee! Suomea aikuisille -sarjan osat 1 ja 2, sarjan 2. osan sanaston sekä Hyvin kuuluu! -kuuntelumateriaalin.

Hyvin menee! -sarjan ensimmäinen osa on suomen kielen alkeisoppikirja aikuisille ja nuorille, ja sen tavoitteena on A2-taitotason kielitaito. Kirja sopii mitä parhaimmin niille, jotka haluavat oppia arkipäiväistä suomea – kirjassa käydään kirjakielen lisäksi läpi myös puhekielen perusteet.

Sarjan toinen osa puolestaan on tarkoitettu edistyneille suomen opiskelijoille, ja sen lähtökohtana ovat monipuoliset kielenkäyttötilanteet ja autenttiset tekstit. Kirjan tavoitteena on taitotaso B1, ja se soveltuu keskitasolle tähtäävään opiskeluun ja kertaamiseen.

Tule kirjastoon ihailemaan silmiä hivelevän kauniita arkkitehtuurikirjoja ja opiskelemaan suomea!

Valikko