Tervetuloa kotiin

Projekti Snailhousen näyttely Welcome Home (Tervetuloa kotiin) saapuu instituuttiin marraskuussa osana Días Nórdicos -festivaalia. Näyttely on tarina ihmisistä, arkkitehtuurista, maahanmuutosta ja kestävyydestä sekä oman kodin tärkeydestä. Welcome Home koostuu tarinoista, videoinstallaatioista sekä pienoismalleista.

Näyttely on saanut inspiraationsa Ahvenanmaan monikulttuurisen yhdistyksen ja kulttuuri-instituutti Nordens Institut på Ålandin kirjasta Welcome Home, jossa käsitellään paikan, identiteetin ja muuttamisen käsitettä. Kirjassa haastatellaan eri puolilta maailmaa Ahvenanmaalle muuttaneita henkilöitä, jotka kertovat, mitä he jättivät taakseen muuttaessaan Ahvenanmaalle ja millaista uusi elämä saarella on.

Welcome Home esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, mutta näyttelyn teema on edelleen ajankohtainen. ”Näyttely ei ole vain tarina maahanmuutosta, vaan myös siitä, kuinka rakennamme oman elämämme ja mitkä ovat mahdollisuutemme rakentaa oma paikkamme kaukana kotoa”, selittää Jacob Mangwana Haagendal, joka on yksi projekti Snailhousen jäsenistä ja Nordens Institut på Ålandin johtaja.

Näyttelyssä nähdään mm. Maria Rosenlöfin Topos significa lugar. Philia significa amor -elokuva.

”Mielestäni Snailhouse Welcome Home heijastaa, kuinka kohtaamme nykymaailman asettamat haasteet.”

Snailhouse on arkkitehtitoimisto Michael Donaldsin johtama projekti, johon kuuluu neljä Ahvenanmaalla vaikuttavaa organisaatiota. Projektin jäseniä ovat arkkitehtitoimisto Michael Donalds Ab, kulttuuri-instituutti Nordens Institut på Åland, viestintätoimisto April Kommunikation sekä valokuvaaja Jeremic Slavoljub.

Welcome Home esiteltiin myös Venetsian biennaalissa 2016 osana Time – Space – Existence -näyttelyä.

Camilla Hoitenga (viulu) ja Eija Kankaanranta (kantele) soittavat Kaija Saariahon sävellyksiä Welcome Home -näyttelyn avajaisissa klo 19-19:20. Saavuthan paikalle ajoissa.

Tapahtuma sai tukea SKF:lta.

Welcome Home
6.11.-5.12.2018
Avajaiset: 6.11.2018  klo. 19-19:20 (Camilla Hoitenga ja Eija Kankaanranta); klo 19:30 avajaispuhe

Suomen Madridin-instituutti
Mercado de San Antón
c/Augusto Figueroa, 24, 2ª
28004 Madrid