T-paitadesign esillä Madridissa

T-paita on ihmisen julkisivu, päälle puettava taideteos. Espanjalaiset voivat nyt tutustua Pohjoismaiden t-paitasuunnittelijoiden töiden, kun Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin suurlähetystöt, Suomen Madridin-instituutti ja Días Nórdicos –festivaali järjestävät pohjoismaisten suunnittelijoiden t-paitojen näyttelyn Suomen Madridin-instituutin tiloissa.

Näyttelyssä on esillä kattava kokoelma, noin sata t-paitaa eri suunnittelijoilta. Näyttelyssä on töitä noin 40 eri suunnittelijalta, kuten Husk Mit Navnilta (Tanska), Freemanilta (Suomi), Frosti Gnarrilta (Islanti), Esra Roiselta (Norja) ja Jessica Erikssonilta (Ruotsi).”T-paita on enemmän kuin pelkästään päällä kannettava kuva. Muoto, painotekniikka ja materiaali ovat tärkeitä tekijöitä.” -Jari Salo, Suomi

Niinpä ekologiset materiaalit, kuten bambu, hamppu ja orgaaninen puuvilla ovat nykyään keskeisessä asemassa. Paitojen kuvituksissa klassiset ja modernit elementit yhdistyvät saumattomaksi kokonaisuudeksi. Lopputulos on enemmän kuin vain urbaania nuorisomuotia: t-paitojen kuvitus ilmaisee tekijöidensä maailmankuvaa ja elämänfilosofiaa.

”T-paidat ovat julisteita, joita pidetään päällä.” -Bo Lundberg, Ruotsi

Niin, saisiko olla pohjoismainen t-paita?

Pohjoismaiset t-paidat -näyttely
Avajaiset 29.9. klo 20.00-21.30
Näyttely on avoinna yleisölle 30.9.-19.10.2011
Maanantaista perjantaihin 10.00-14.00 ja 16.00-20.00
Vapaa pääsy

Valikko