Madridin pohjoismainen syksy

Pohjoismaisen kulttuurin festivaali Días Nórdicos järjestetään tänä syksynä toista kertaa peräkkäin Madridissa. Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin suurlähetystöt sekä Suomen Madridin-instituutti osallistuvat festivaalin järjestämiseen. Poikkitaiteellisella festivaalilla pohjoismainen kulttuuri on esillä muun muassa konserttien, näyttelyiden, elokuvaesitysten ja keskustelutilaisuuksien kautta.

Syyskuussa pääosassa on musiikki. Viisi pohjoismaista yhtyettä nousevat lavalle Madridin Galileo-salissa. Sarjan aloittavat suomalainen Zebra and Snake ja ruotsalainen Andi Almqvist tiistaina 27.9. Keskiviikkona 28.9. vuorossa ovat Helgi Jónsson (Islanti), The Megaphonic Thrift (Norja) ja Anna Brønsted Our Broken Garden –yhtyeestä (Tanska). Konsertit alkavat klo 20.30.

Konsertteihin pääsee ilmaiseksi festivaalin verkkosivuilta ladattavalla kutsulla.

Torstaina 29.9. klo 20 avataan pohjoismaisten suunnittelijoiden T-paitojen näyttely Suomen Madridin-instituutissa. Yli 100 paitaa kattava näyttely on avoinna yleisölle 30.9-19.10.2011 maanantaista perjantaihin klo 10.00-14.00 ja 16.00-20.00. Näyttelyyn on vapaaa pääsy.

Marraskuun tapahtumista tiedotetaan myöhemmin.

Valikko