Syksyn kaksi uutuskirjaa

UUTISET

Syksy tuo mukanaan kaksi suomalaisen kirjallisuuden uutta teosta: suomalaisen kirjallisuuspalkinnon voittanut Nälkävuosi ja käsityökirja Himmeli tee-se-itse –kirjallisuuden ystäville.

Aki Ollikaisen esikoisteos Nälkävuosi valittiin Finlandia-ehdokkaaksi ja se voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon. Libros del Asteroide julkaisi teoksen hiljattain myös espanjaksi, ja sen on kääntänyt Luisa Gutiérrez. Nälkävuosi on tarina Suomea kohtanneesta nälänhädästä vuonna 1867. Pohjoisessa asuva, vähäosainen perhee joutuu hylkäämään kotinsa nälän edessä ennen talven pahimman kylmyyden tuloa. Päämääränä on Pietari, josta he uskovat löytävänsä ruokaa. Samalla kun kansakunta yrittää etsiä ratkaisua pahimpaan hätään, varakkaat Renqvistin veljekset – poliitikko ja lääkäri – pohtivat suurempia ja syvällisempiä kysymyksiä. Rikkaiden ja köyhien teiden kohdatessa inhimillisyys lopulta voittaa.

Eija Kosken Himmeli (kustantaja Gustavo Gili, englannista kääntänyt Gemma Castán Mercade) on DYI-opas heille, jotka haluavat oppia tekemään suomalaisen käsityön klassikon. Himmelin geometriset kuviot tehdään perinteisesti oljesta, ja valmiit himmelit kiinnitetään kattoon tai seinään kotia koristamaan. Kirja sisältää ohjeet 23 erilaisen himmelin tekoon vaihe vaiheelta. Ohjeet sisältävät kuvien lisäksi mallit himmelien tekoon, ja myös tarvittavat materiaalit on mainittu.

Valikko