Suomalaisia dokumenttielokuvia São Paolossa

Kuusi suomalaista dokumenttielokuvaa esitetään Brasiliassa, São Paolon Cinematecassa kesäkuun 1.-4. päivinä. Elokuvat esitetään yhdessä Doc Point-Helsingin kanssa, ja ne ovat osa Suomen Madridin-instituutin audiovisuaalisen taiteen näyttelykiertuetta. Yhteistyötahoina tässä elokuvatapahtumassa toimivat Suomen suurlähetystö, Zukunft Produções ja Suomen elokuvasäätiö.

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä São Paolon Cinematecassa esitetään neljä elokuvaa. Ensimmäisenä nähdään Elina Talvensaaren palkittu lyhytelokuva Miten marjoja poimitaan. Toinen elokuva on Erja Dammertin Sotalapset, joka vie katsojat sodanaikaisiin surullisiin tapahtumiin ja erityisesti lasten ja heidän huolenaiheidensa pariin. Samana päivänä Cinematecassa nähdään myös Miia Tervon Lumikko sekä Mia Halmeen Ikuisesti sinun.

Näiden elokuvien lisäksi kesäkuun 2. päivänä Cinematecassa esitetään Iris Olssonnin Between dreams, joka on kuvaus Transsiperian junaan sijoittuvasta unen ja valveen välitilasta, sekä Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen suursuosion saanut Miesten vuoro, joka on runollinen sukellus saunan kautta ihmisyyteen ja suomalaisen miehen sisimpään. Kaikki elokuvat esitetään alkuperäiskielellä portugaliksi tekstitettyinä.

1.-4. kesäkuuta 2012
Cinemateca Brasileira
Largo Senador Raul Cardoso, 207 (metro Vila Mariana)
Sao Paolo, Brasilia
Sisäänpääsy: aikuiset 8$, alennettu 4$

Elokuvat:
Miten marjoja poimitaan, ohj. Elina Talvisaari, 2012
Sotalapset, ohj. Erja Dammert, 2003
Lumikko, ohj. Miia Tervo, 2009
Ikuisesti sinun, ohj. Mia Halme, 2011
Between dreams, ohj. Iris Olsson, 2009
Miesten vuoro, ohj. Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen, 2010

Valikko