MEKSIKO – Suomalaisen nykytaiteen suurhanke Meksikoon

Kuva: IC-98, Näkymä vastarannalta, still-kuva

Suomen Madridin-instituutti on mukana järjestämässä merkittävää, Suomen Taiteilijaseuran koordinoimaa nykytaidehanketta, Parallax-näyttelyä, joka on esillä Mexico Cityssä Laboratorio Arte Alamedassa 1.5.-6.7.2014. Näyttely on ensimmäinen laaja suomalaisen nykytaiteen katsaus Meksikossa.

Parallaxiin osallistuu useita taiteilijoita, joihin lukeutuu mm. Adel Abidin ja taiteilijaryhmä IC-98, joiden teoksia oli esillä vuoden 2014 ARCOmadrid-taidemessujen #FocusFinland-oheisohjelmassa, jota Suomen Madridin-instituutti oli mukana järjestämässä. Lisäksi mukana Meksikossa on myös ARCOsta tuttu nimi Antti Laitinen, joka oli Galerie Anhavan esittelemä taiteilija helmikuun taidemessuilla.

Hanke toteutetaan yhteistyössä usean kulttuuritoimijan voimin: Suomen Taiteilijaseura, Suomen Madridin-instituutti, Visuaalisen taiteen keskus Frame, Suomen Elokuvasäätiö, Taiteen edistämiskeskus AVEK  ja Suomen Mexico Cityn suurlähetystö. Näyttelyä  tukee myös Meksikon valtion kulttuuri- ja taideneuvosto Conaculta.