Suomalainen elokuva avaa festivaalin Valenciassa

Marraskuussa suomalaista elokuvataidetta on jälleen esillä Valenciassa, kun Antti Heikki Pesosen elokuva Korsoteoria näytetään La Cabina elokuvafestivaalilla. Suomen Madridin-instituutin yhteistyö festivaalin kanssa mahdollistaa myös ohjaajan saapumisen paikan päälle kertomaan elokuvastaan.

Korsoteoria (2012) on tarina nuoresta naisesta, Ellistä, joka työskentelee varastoduunarina ja haaveilee paremmasta elämästä kaukana Suomesta. Sen saavuttaminen on helpommin sanottu kuin tehty. Mustalla huumorilla höystetty elokuva kuvaa jokapäiväistä elämää suomalaisessa kaupunkilähiössä.

Elokuva palkittiin muun muassa vuonna 2012 Tampereen elokuvajuhlilla Risto Jarva -palkinnolla, kotimaisen sarjan erikoispalkinnolla ja nuorisotuomariston kunniamaininnalla, sekä Saksassa Sehsüchten elokuvafestivaalilla vuonna 2012 parhaan elokuvan ja parhaan näyttelijän (Armi Toivanen) palkinnoilla.

Kansainvälinen, puolipitkiä elokuvia esittävä festivaali La Cabina järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa Valenciassa 8.-17. marraskuuta.

Korsoteoria
Avajaiset: 8. marraskuuta, klo 20h
Ohjaaja Antti Heikki Pesonen paikalla
Filmoteca de la comunitat valenciana
Plaza del Ayuntamiento, 17 Valencia

2. näytös: 10. marraskuuta, klo 19:30
IVAM (Instituto Valenciano de Arte Moderno)
Calle de Guillem de Castro, 118 Valencia

3. näytös: 13. marraskuuta, klo 18
IVAM (Instituto Valenciano de Arte Moderno)
Calle de Guillem de Castro, 118 Valencia

Valikko