balones en fila en un campo de fútbol

Sophia Ehrnrooth täyttää töölöläisen stadionin Unelmien kenttä -installaatiollaan

Vuodesta 2013 alkaen suomalainen taiteilija Sophia Ehrnrooth on dokumentoinut nuoria jalkapalloilijoita ja heidän unelmiaan Dream of Championship -nimisen teossarjan kautta. Tämän projektin uusin osa on Unelmien kenttä -installaatio, joka yhdistää taiteen, urheilun sekä luovuuden, ja jonka yleisö pääsee kokemaan 24.8. Helsingin Bolt Arenalla.

2021:sta jalkapallosta koostuva installaatio on kaikille avoin ja maksuton. Vierailijat voivat ottaa osaa installaatioon tuomalla mukanaan käytetyn jalkapallon, joka edustaa jotain heidän vanhaa unelmaansa, ja viemällä vastavuoroisesti kotiin uuden pallon ja sen mukana uuden unelman. Tämän taiteen, urheilun ja luovuuden yhdistelmän kautta Unelmien kenttä kutsuu vierailijan löytämään uudelleen pelaamisen ilon sekä unelmien voiman.

Tiistaina 24.8.2021 teos avataan yleisölle potkaisemalla tuhannet pallot liikkeelle kaikista kentän kulmista klo 11.00. Yksi avauspotkaisijoista on Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori, joka pitää lyhyen avauspuheenvuoron. Sen jälkeen installaatio on auki klo 19.00 asti.

Teoksen jälkeen jalkapallot lahjoitetaan IceHearts-järjestön kautta eri seuroille ja kouluille.

Suomen Madridin-instituutti tukee teosta.