Sofi Oksasen Puhdistus-näytelmän Espanjan ensiesitys

Sofi Oksasen tunnustettu Puhdistus-näytelmä (Purga) saa Espanjan ensiesityksensä perjantaina 18. toukokuuta 2012 San Sebastiánin Teatro Principalissa klo 20:00. Ensinäytöksen lisäksi teos esitetään myös lauantaina 19. toukokuuta samaisessa teatterissa.

Näytelmä on suomalais-espanjalaisen Teatteri Ilmattaren ja baskiryhmä Vaivenin yhteistuotanto. Sen on ohjannut espanjalainen José Herrero, ja Zaran roolissa nähdään suomalainen Marjo Ikonen.

Suomen Madridin-instituutti toimii kiertueen yhteistyökumppanina. San Sebastianin jälkeen näytelmän on tarkoitus kiertää Espanjaa vuoden 2012 ja 2013 aikana.

Puhdistus on tarina, joka kuvaa ihmisen kykyä selviytyä ja kamppailla ääriolosuhteissa. Näytelmä kertoo vallan ja väkivallan kierteestä, joka edelleen vaikuttaa nykynaisten kohdalla.

Alun perin Puhdistus sai menestyksekkään kantaesityksensä Helsingin kansallisteatterissa vuonna 2007. Myös Oksasen romaani, joka perustuu näytelmään, on ollut todellinen bestseller. Se on saanut monia tärkeitä palkintoja, kuten Euroopan kirjallisuuspalkinnon.

Puhdistus
Teatro Principal
Calle Mayor, 3
20003 Donostia-San Sebastián
18. ja 19. toukokuuta klo 20
Sisäänpääsy: 18 ja 15 eur

Valikko