Sisko tahtoisin jäädä

Kesä on täällä ja lomat lähestyvät kovaa vauhtia. Siispä kelpaakin suositella ajankohtaan sopivaa suomalaista elokuvaa, jossa myös mennään lujaa nuoruusvuosien myrskyissä.

Sisko tahtoisin jäädä on kuvaus nuorten tyttöjen kasvukivuista ja identiteetin muodostumiseen liittyvästä kamppailusta. Vuonna 2010 valmistunut elokuva on Marja Pyykön esikoisohjaus, jota on tituleerattu yhdeksi viime vuosien parhaista suomalaisista nuorisoelokuvista. Sen aihe on palkittu kansainvälisessä Nordic Talents –ideakilpailussa ja itse elokuva sai hyvän vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin.

Suomen kesään sijoittuvassa elokuvassa 15-vuotias Emilia on kiltti tyttö, perheensä vastuunkantaja ja kaikinpuolin kunnollinen tyttö, joka pärjää aina. Kuitenkin hänen elämästään tuntuisi puuttuvan jotain. Asiat muuttuvat kun hän tutustuu vapaaseen ja itsenäiseen Siiriin.

Uusi ystävyys korvaa kaiken Emilian elämässä ja hän uskaltaa irrottautua velvollisuuksistaan. Villi elämänhalu kuitenkin karkaa käsistä ja Emilia joutuu pohtimaan millainen todella haluaa olla. Onko hänellä rohkeutta irrottautua kuin kahleeksi muuttuneesta ystävyydestään ja perheestään löytääkseen itsensä ja tullakseen kokonaiseksi?

Elokuvan dialogi on uskottavaa ja tyylinmukaista, mikä tekee kuvauksesta todentuntuisen. Roolisuorituksista on nostettava esiin Sara Mellerin tulkitsema pahistyttö Siiri. Melleri tuo hahmoon sellaista uhmaa ja kapinaa, joka ihastuttaa ja vihastuttaa jättämättä ketään välinpitämättömäksi. Hänet palkittiin roolistaan parhaan naissivuosan Jussi-palkinnon vuonna 2011.

Elokuva on puhuttu suomeksi ja siihen on saatavilla englanninkieliset tekstitykset. Kirjastostamme löytyy myös paljon muuta mielenkiintoista katsottavaa kesän ratoksi, joten tervetuloa vierailulle!

Valikko