Pohjoismaiset tekstiilit: perinne, innovaatio, kestävyys

5. syyskuuta – 6. lokakuuta Suomen Madridin-instituutissa on esillä näyttely Pohjoismaiset tekstiilit: perinne, innovaatio, kestävyys. Näyttely syntyi halusta nostaa esiin kiinnostavia esimerkkejä pohjoismaiden tekstiiliperinteestä, jotka samalla suuntaavat katseensa tulevaisuuteen kestävyys tärkeimpänä periaatteenaan.

Näyttely on syntynyt Tanskan, Suomen ja Ruotsin suurlähetystöjen ja Suomen Madridin-instituutin yhteistyönä ja sitä on tukenut Nordisk Kulturfond. Näyttelyyn osallistuvat Cecilie Bendixen (Tanska), Martin Bergström (Ruotsi) Finlayson (Suomi), Gabriel (Tanska), H&M (Ruotsi), Saana ja Olli (Suomi), Spinnova (Suomi) Tytti Thusberg (Suomi) ja Åsa Pärson (Ruotsi).

Kolme näyttelyyn osallistuvaa maata näyttävät esimerkkiä maailman tekstiiliteollisuudelle. Tanska antaa jätteelle uuden elämän käyttämällä kierrätystekstiilejä uudella tavalla sisätilojen äänieristyksissä. Suomi panostaa kierrätykseen ja luonnonmateriaalien, kuten villan ja hampun käyttöön ja hyödyntää metsiensä puumateriaalia tekstiilikuiduissa.  Ruotsi tähtää kohti kiertotaloutta ja investoi tutkimukseen ja innovaatioihin kestävien ratkaisujen löytämiseksi.

5. syyskuuta – 6. lokakuuta
Pohjoismaiset tekstiilit. Perinne, innovaatio ja kestävyys.
Vapaa pääsy.
Suomen Madridin-instituutti

12. syyskuuta klo 19:30
Avajaiset: Pohjoismaiset tekstiilit. Perinne, innovaatio, kestävyys.
Suomen Madridin-instituutti

 

Avajaiset:

 

Nórdicos – Bienal:

Tytty Thusberg – Complutense:

Saana ja Olli – MNAD:

 

 

Valikko