Oliver Green: Musiikkini on sydämeltään suomalaista

Oliver Green on 26-vuotias Vantaalla syntynyt ja nyt Madridissa asuva nuori artisti, joka julkaisi helmikuussa ensimmäisen levynsä, 4th Avenue (2017). Oliverin sinkkuja on myös päästy kuuntelemaan Suomen radiosta ja maaliskuussa hän pääsee esittämään tuoreen levynsä kappaleita Madridin Teatro Barcelón (entinen Pacha) suurella lavalla. Nuoresta iästään huolimatta, Oliver on päässyt pitkälle kaupungissa, joka on täynnä hyviä ja potentiaalisia artisteja. Me halusimme selvittää, mikä vie häntä eteenpäin.

Olet syntynyt Suomessa ja asunut eri paikoissa maailmaa. Kerro vähän, miten päädyit Madridiin ja mikä sai sinut valitsemaan artistiuran. Miten kaikki alkoi?
Vanhempani olivat turistioppaita ja tämän takia muutimme Suomesta, kun olin pieni, Lanzarotelle asumaan. Tämän jälkeen asuimme myös Portugalissa ja Malagassa. Ja hyvin nuorena muutin Barcelonaan töiden perässä, jossa asuin kaksi vuotta, ennen kuin muutin tänne Madridiin. Kaikki lähti minun isästä. Hän oli muusikko ja näyttelijä, jonka jalanjälkiä lähdin seuraamaan. Viisivuotiaana aloin soittamaan kitaraa. 13-vuotiaana sanoitin ensimmäisen lauluni. Opiskelin musiikkia Oxford Trinity Collegessa, jonka loputtua muutin Madridiin, jotta voisin opiskella näyttelemistä Cristina Rotan koulussa ja tehdä omaa musiikkia.

Mikä inspiroi sinut tekemään 4th Avenue -levyn?
Näyttelijäkoulu oli tosi rankka, jossa joutuu paljon miettimään sitä, minkälainen on ja miksi. Omaa taustaa ja asioita menneisyydestä kaivetaan esille, jotta ymmärrettäisiin paremmin ”kuka minä olen”. Ja kun koulu sitten loppui, olin hyvin huonossa paikassa. Olin haavoittuneessa tilassa ja 4th Avenue oli minulle tapa selviytyä tästä elämänvaiheesta. Lähdin Malagaan ja aloin siellä kirjoittamaan ”self-help”-biisiä. Tämän jälkeen muutin takaisin Madridiin, josta kahden vuoden jälkeen self-help-biisistäni syntyi sinkkuni ”4th Avenue”. Ja siis en ollut kaksi vuotta soittamassa vain yhtä biisiä, mutta vasta kahden vuoden jälkeen näin lopullisen vision laulusta, ja sain sellaisen AHAA-elämyksen, että ”Ooo! 4th Avenue!”. 4th Avenue tarkoittaa minulle matkaa, katua, jossa ” olemme kaikki nuoria ja kaikki menee hyvin”.

Olet pitkään asunut Espanjassa, ja kaikki laulusi ovat englanninkielellä. Näkyykö suomalaisuus sinussa millä lailla? Oletko miettinyt suomenkielen sisältämistä lauluihisi?
Minulla on paljon serkkuja Englannissa, isäni puolelta, mutta Suomessa vain yksi todella kaukainen serkku, jota en ole nähnyt pitkään aikaan. Suomesta ei ole paljon juttuja mikä näkyisi sanoituksissa ja kappaleissa, mutta se näkyy tavassani olla ja työskennellä. Suomalaisuus näkyy minussa ja piirteissäni. Oikeastaan, kaikki hyvät piirteeni ovat suomalaisia, kuten ahkeruus ja se, että työskentelen pitkiä päiviä. Ja tietenkin komeus!  Ja joo olen kyllä miettinyt suomenkielen käyttämistä lauluissani, mutta suuni ei vain pysty siihen. En pysty tekemään riimejä suomenkielellä, ne eivät vain tule luonnostaan toisin kuin englannin kielellä.  [quote align=”right”] “My music is Finnish from heart but American from ear.” [/quote]

Milloin kävit viimeksi Suomessa ja tullaanko sinua näkemään Suomen lavoilla?
Viimeksi kävin Suomessa 2015 marraskuussa. Tykkään itse asiassa Suomesta tosi paljon… siitä fiiliksestä, kun voi ajella ympäriinsä rauhassa luonnon keskellä. Haluaisin kovasti päästä taas matkustamaan sinne ja hengähtämään hetkeksi. Toisaalta Suomessa on myös tosi vahva festarikulttuuri ja haluaisin kovasti päästä soittamaan Suomen festareihin! Mielelläni jo tänä kesänä, mutta kaikki on vielä auki, joten en osaa sanoa varmuudella mitään.

Suomalaisena sinulla on varmasti asioita joita kaipaat Suomesta, mitkä nämä ovat?
On totta kai! Nautin tyypillisistä suomalaisista asioista kuten mökkeilystä, saunomisesta ja rauhasta sekä kaipaan perus ruokaa ja kaljaa, mitä täältä ei saa, kuten Kabanossia, Fazerin lontoo raetta ja Karhua. Eniten kuitenkin kaipaan ihan vain tulla käymään taas kerran… ja ehkä löytää vaimo! Toiveena olisi vanhempana ostaa se punainen mökki Asikkalasta, järven rannalta, sekä oma hevonen, jonka nimi olisi Thunder.

Haluaisitko vielä sanoa jotain sinun suomalaisille faneille?
Moi! Me nähdään kohta “babies”, toivottavasti pääsen sinne pian, tositosi pian, ja voidaan pitää mökkibileet!!