Eurooppalaisen kirjallisuuden yö 2017

Kesäkuun 24. päivänä Carmo/Trinidaden alue ottaa jälleen haltuunsa Lissabonin tiivistunnelmaisimman kirjallisuusiltaman: Eurooppalaisen kirjallisuuden yön. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se kutsuu osallistujia tutustumaan teoksiin, jotka ovat olleet merkittävässä asemassa nykykaunokirjallisuudessa. Viidettä kertaa järjestettävässä tapahtumassa on mukana 11 kirjailijaa yhdestätoista eri Euroopan maasta. Suomi on mukana Arto Paasilinnan teoksella Jäniksen vuosi.

Kello 18.30–23.30 pidetään puolen tunnin välein 10–15 minuutin pituisia luentoja seuraavissa tiloissa: Quartel do Carmo (Saksa), Círculo Eça de Queirós (Itävalta), Academia de Amadores de Música (Espanja), Lisboa Pessoa Hotel (Suomi), Museu Arqueológico do Carmo (Ranska), Claustro do Museu de S. Roque (Kreikka), Sala do Brasão do Museu de S. Roque (Italia), Terreiro Místico da Igreja do Santíssimo Sacramento (Portugali), Sala de Extrações da Lotaria (Iso-Britannia), Livraria Sistema Solar (Tšekki) sekä Teatro da Trindade (Romania).

Eurooppalaisen kirjallisuuden yö on EUNIC Portugalin järjestämä tapahtuma. EUNIC Portugal on kulttuuri-instituuttien ja suurlähetystöjen verkosto, johon Suomen Madridin-instituuttikin kuuluu. Tapahtuma on osa Lissabonin juhlaviikkoa, ja se toteutetaan EGEAC:n ja Euroopan Portugalin-komission kanssa.

Facebookissa.
Video.