Kestävien arvojen suomalaista taidetta

Kuva: Mustarinda

Osana ARCO #FocusFinlandin ohjelmaa Suomen Madridin-instituutti, yhteistyössä Suomen suurlähetystön ja kulttuurikeskus Espacio Trapézion kanssa, esittelee taiteilijakollektiivi Mustarindan näyttelyn, joka avataan Espacio Trapézion tiloissa 18. helmikuuta.

Näyttelyssä on esillä kollektiivin jäsenten teoksia, jotka kaikki osaltaan ottavat kantaa ympäristöön liittyviin teemoihin, joista Mustarinda-seura on erityisen kiinnostunut. Teosten miljöönä toimii milloin metsä ja luonto, milloin virtuaaliympäristö. Yhtenä yhteisenä kantavana teemana on huoli ympäristön tilasta ja maailmantalouden vaikutuksista. Mukana ovat taiteilijat Alma Heikkilä, Saara Kariranta, Mika Palonen, Elina Tuhkanen, Tuomo Tuovinen y Laura Wesamaa

Mustarindan tarkoituksena on edistää kestäviä arvoja ja elämäntapaa, ekologista ja kulttuurista monimuotoisuutta sekä eri taiteen- ja tieteenlajien, erityisesti nykytaiteen asemaa. Yhdistyksen toiminnan ytimessä ovat riippumaton ja kriittinen taide, tutkimus ja koulutus.

Näyttely avataan tiistaina 18.2. klo 20:00 taiteilijoiden ja Suomen kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen ollessa paikalla. Teoksia voi käydä ihastelemassa 9.3.2014 asti.

Mustarinda-kollektiivi
Espacio Trapézio
Avajaiset: tiistaina 18.2.2014, klo 20:30
Näyttely: 19.2.-9.3.2014

Valikko