Mujer joven delante de dibujos

Moments – kulttuurintäyteinen loppuvuosi

Suomen Madridin-instituutti on ensimmäistä kertaa Málagassa järjestettävän Moments-festivaalin yhteistyökumppani ja osallistuu viemällä festivaalille kolmen aktiviteetin verran suomalaista kulttuuria.

Miesten vuoro -dokumenttielokuva (Vapor de vida) esitetään espanjaksi tekstitettynä 21.10. klo 16 Museo de Málagassa. Vuonna 2010 valmistunut elokuva on kiertänyt yli sata elokuvafestivaalia ja kerännyt kymmeniä palkintoja, kansainvälisen suosion lisäksi. Elokuva sijoittuu saunaan, missä suomalaiset miehet saunovat ja avautuvat. Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen ohjaamassa elokuvassa korostuvat ystävyyden, rakkauden, puhumisen ja kuuntelemisen tärkeys – sekä sauna ja suomalainen mies.

Heli Blåfieldin Saunavuoro -valokuvanäyttely (Turno de Sauna) on esillä Ateneo de Málagassa 5.-26.11. Näyttely on ennen Málagaa ollut esillä PHotoESPAÑA 2021 -elokuvafestivaalissa. Saunavuoro kuvastaa nykypäivän suomalaista saunakulttuuria ja suomalaisuuden ydintä kuvien kautta.

Taiteilija Taika Mannilan Demon Dolls -kuvituksista koostuva näyttely on esillä San Telmo Taidekoulussa 5.-25.11. Mannila on tavattavissa näyttelyn avajaisissa. Kuvitukset ovat syntyneet turhautumisesta ja ihastumisesta Instagramin Influencer-kulttuuriin ja ottavat kantaa nykypäivän kauneuskäsityksiin ja niillä rahastamiseen sosiaalisessa mediassa. Taika keskustelee englanniksi oppilaiden kanssa klo 12 San Telmo Taidekoulussa Demon Dolls-hankkeesta. Näyttely avataan keskustelun jälkeen.

Moments on monitaiteinen kaupunkifestivaali. Ohjelmassa on tänä vuonna kaikkiaan noin 150 aktiviteettia, kuten taidenäyttelyitä, elokuvia, työpajoja ja urbaania taidetta.

Moments – Finlandia
21.10.2021 klo 16
Miesten vuoro
Museo de Málaga

5.-26.11.2021
Saunavuoro – Heli Blåfield
Ateneo de Málaga

5.11.-25.11.2021
Demon Dolls – Taika Mannila
Escuela de Arte San Telmo
Calle Ejido, 3
29013 Málaga