Kirja lapsiperheille – Tyttö ja naakkapuu

Kirjailija Riitta Jalonen, toinen Tyttö ja naakkapuu -lastenkirjan tekijöistä, saapuu Málagaan esittelemään teoksen tuoreen espanjakielisen käännöksen La niña y el árbol de la grajilla. Tilaisuus järjestetään 10.11. klo 17:30 Biblioteca Bernabé Fernández-Canivell -kirjastossa, Málagassa.

Tyttö ja naakkapuu kuvaa keskittyneesti lapsen elämän käännekohtaa, isän kuoleman aiheuttamia väistämättömiä muutoksia. Pienen tytön tunteet ja ajatukset kuljettavat hienoviritteistä kertomusta sisäisenä puheena: lapsi miettii elämänsä sattumuksia rautatieaseman isojen naakkapuiden alla äidin ostaessa matkalippuja uuteen paikkaan. Riitta Jalosen teksti sulautuu saumattomasti Kristiina Louhen kuvituksiin, luoden aidon ja rehellisen kuvauksen elämästä ja kuolemasta. Kirjan lapsiperheille erinomaisesti sopiva kerronta kuvaa lapsuuden taikamaailmaa, jossa ilo ja suru ovat yhtä aikaa läsnä.

Riitta Jalosen kirjailijanura alkoi vuonna 1990 nuortenkirjakilpailun ja Topelius-palkinnon voittaneella romaanilla Enkeliyöt. Tämän jälkeen Jalonen on kirjoittanut kymmenen romaania, joista Kuvittele itsellesi mies sai Runeberg-palkinnon vuonna 2006. Yhdessä kuvittaja Kristiina Louhen kanssa syntyneet monisyiset ja herkkävireiset lastenkirjat ovat saaneet paljon kiitosta lukijoilta ja niitä on käännetty useille kielille. Tyttö ja naakkapuu voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2004.

Esittely- ja keskustelutilaisuuteen osallistuvat kirjailija Riitta Jalosen lisäksi Galimatazo-kustantamon Susana Ramírez, kirjan espanjaksi kääntänyt Luisa Gutiérrez sekä lasten kuvakirjojen asiantuntija, kirjastonjohtaja José María Moncada Polo.

Tapahtuman järjestävät Suomen Madridin-instituutti, Málagan kunnallisten kirjastojen verkosto sekä Galimatazo-kustantamo. Tilaisuus on ilmainen ja sinne on vapaa pääsy niin kauan kuin paikkoja riittää.

Valikko