figura vestida de verde sobre fondo negro

Missed-en-Abîme: taidetta ja tiedettä

Missed-en-Abîme on portugalilaissuomalaisen taideryhmän tuottama installaatio, joka yhdistää taiteen ja tieteen eri muotoja. Installaatio kiertää portugalilaisia kaupunkeja helmikuusta kesäkuuhun.

Taiteilija ja dramaturgi Rogério Nuno Costan kolmiosainen projekti koostuu esityksestä/installaatiosta, kirjasta ja työpajasta, jotka keskustelevat nykytaiteen museon tilallisuuden kanssa. Projekti on kolmiulotteisen taidetta, historiaa ja yksinäisyyttä käsittelevän tutkimuksen lopputulema, joka on syntynyt Rogério Nuno Costan ja monien suomalaisten ja portugalilaisten taiteilijoiden sekä ajattelijoiden yhteistyönä. Mukana projektissa ovat olleet taiteilijat tai ajattelijat Luís Lázaro Matos, Kristian Palmu, Niko Skorpio, Colectivo FACA, Jani Nummela, Pie Kär, Miguel Refresco ja Inês Carvalho e Lemos.

Missed-en-Abîme -esityksen teksti on neljällä kielellä: portugaliksi, ranskaksi, englanniksi ja suomeksi. Marcel Duchampin hahmo on osittain allegoria epäonnistumiselle, vetäytymiselle, näkymättömyydelle ja muistin vajaavaisuudelle vastarinnan sekä selviytymisen kamppailuissa.

Suomen Madridin-instituutti tukee projektia TelepART-ohjelman avulla.

MISSED-EN-ABÎME
Viseu
18–19.2.2022
Teatro Viriato
Largo Mouzinho de Albuquerque
3500-160 Viseu

Torres Vedras
11.3.2022
Teatro-Cine de Torres Vedras
Av. Ten. Valadim 19,
2560-336 Torres Vedras

Sintra
18.3.2022
Centro Cultural Olga Cadaval
Praça Dr. Francisco Sá Carneiro, 2710-720 Sintra

Madeira
24–25.6.2022
MUDAS. Museu de Arte Contemporânea da Madeira
Estrada Simão Gonçalves Câmara 37 Ilha da Madeira,
9370-139 Estreito da Calheta