Niños construyen con gominolas

Makeaa arkkitehtuuria lapsille

Concéntrico-arkkitehtuuri- ja designfestivaalin yhteydessä Instituutti järjestää lapsille suunnattuja maksuttomia arkkitehtuurityöpajoja La Riojan Würth-museossa. Työpajat pitää suomalainen pedagogi ja arkkitehti Pihla Meskanen, joka on myös arkkitehtuurikoulu Arkin johtaja.

Työpajojen tavoite on tutustuttaa osallistujat avaruusgeometriaan ja luoda ”arkkitehtuurin mestariteoksia” käyttäen rakennusmateriaaleina hammastikkuja ja makeisia. Lopputulokset voivat olla hyvin monenlaisia ja ulottua monimutkaisista rakennelmista aina satulinnoihin asti. Tämän makean arkkitehtuurin luomisprosessi on hauska ja maukas: lapset saavat myös maistaa arkkitehtuurin makua.

Arkki-koulu syntyi Suomessa vuonna 1993, ja Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö hyväksyi sen 4-18-vuotiaille lapsille suunnatun peruskouluopetuksen ulkopuolisen opetussuunnitelman vuonna 2008. Arkki on järjestänyt työpajoja Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa sekä myös Suomen Madridin-instituutissa.

Työpajan ryhmät ovat hyvin pieniä. Osallistujien tulee käyttää maskia ja seurata terveysviranomaisten sekä museon henkilökunnan ohjeita koko aktiviteetin ajan.

Ilmainen työpaja: Makeaa arkkitehtuuria (Arkki)
Perjantaina 3.9. klo 11 ja 12.30
Suunnattu lapsille
Ilmoittautuminen soittamalla numeroon +34 941 010 410
Museo Würth
Pol. Ind. El Sequero Avda. Cameros pcls. 86, 88
26150 Agoncillo
La Rioja