Lado animal

Visuaalinen taitelija Landys Roimola pitää Lado Animal -näyttelyn 9. maaliskuuta alkaen Proseso Art Galleryssa Bogotassa, Kolumbiassa.

Kolumbialais-suomalainen taiteilija Landys Roimolan työ on saanut inspiraationsa taitelijan unista, joissa hän muuttuu eri eläimiksi, joilla on suuri merkitys Landyksen Kolumbialaisten esi-isien kulttuureissa. Näyttelyyn kuuluu myös suuri installaatio Floor is Lava, joka on kierrätettävistä materiaaleista luotu teos ja se tarkastelee ihmiskunnan kohtaloa, jolloin ilmastonmuutos asettaa meille suuria haasteita. Näyttelyn kuratoi Christian Padilla, taidehistorioitsija, ja itsenäinen kuraattori sekä Toni Ledentsa nykykulttuurin tekijä ja kuraattori.

Landyksen ensimmäinen näyttely Kolumbiassa Floor is Lava (El Suelo es Lava) järjestettiin Tolima museossa alku vuodesta.

Lado Animal toteutetaan Suomen suurlähetystön, Taiteen edistämiskeskuksen, Oskar Öflunds Stiftelsen ja Suomen Madridin-instituutin tuella ja se on nähtävissä Proceso Art Galleryssa Bogotassa 6 huhtikuutta asti.

Lado animal – Landys
9.3.-6.4.2023
Proceso Art Gallery
Bogotá