Cuatro personas bailando

La Familia – flamencoa ja tositarinoita

Compañía Kaari & Roni Martinin ja Porttiteatterin monitaideteoksessa pääroolissa ovat esiintyjien elämäntarinat, joita tahdittaa moderni flamenco.

Compañía Kaari & Roni Martinin ja Porttiteatterin yhteisteos La Familia esitetään 9.–12. toukokuuta Tanssin talossa Helsingissä. Teoksessa rikostaustaisten esiintyjien aiemmin kertomattomat tarinat nousevat näyttämölle monisyisinä ja anteeksipyytelemättöminä. Kaiken ympärillä sykkivät flamencon rytmit, jotka symbolisoivat teoksessa elämän omiin käsiin ottamista.

Compañía Kaari & Roni Martinin espanjalaiset huippumuusikot, kitaristi Juan Antonio Suárez Cano ja laulaja Victor Carrasco, kuljettavat tarinaa eteenpäin yhdessä viulisti Sanna Salmenkallion ja muusikko-säveltäjä Roni Martinin kanssa. Koreografiasta vastaa Kaari Martin, dramaturgiasta Atro Kahiluoto ja tekstistä Tuija Minkkinen yhdessä esiintyjien kanssa.

La Familia -teosta ovat tukeneet Suomen Kansallisteatterin puvusto, Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki, Koneen säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen Madridin-instituutti TelepArt-rahoitusohjelman kautta.

Instituutti on tehnyt aiemmin yhteistyötä Compañía Kaari & Roni Martínin kanssa muun muassa Meksikossa ja Espanjassa.

La Familia
9.–12.5.2022
Tanssin talo / Pannuhalli
Helsinki
Liput 35 € / 25 € (ikäraja 12 vuotta)