Kulttuurin rahoittaminen Suomessa

Publica 15Suomen Madridin-Instituutin johtaja, Auli Leskinen, ja tiedotusvastaava, Luisa Gutiérrez, luennoivat Pública 15 -tapahtumassa 30.1. klo 9.00 aiheenaan kulttuurin rahoittaminen Suomessa (”La financiación pública de la cultura en Finlandia”). Luento järjestetään Circulo de Bellas Artes -rakennuksessa Madridissa.

Suomalainen malli julkisen taiteen toteuttamisen ja rahoituksen suhteen on sikäli ainutlaatuinen, että jokaisella kulttuurimuodolla on oma taidetoimikuntansa. Kirjallisuudella, taiteella, teatterilla… jopa sirkuksella on omansa. Instituutti esittelee puheenvuorossaan lyhyesti tämän tavallisesta poikkeavan julkisen rahoituksen mallin ominaispiirteet ja toiminnan.

Pública on kaikille kulttuurin ammattilaisille suunnattu tapahtuma, jossa on mahdollista vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia, ja se viettää tänä vuonna 15-vuotisjuhlaansa. Tapahtuman ovat organisoineet Círculo de Bellas Artes sekä Fundación Contemporánea, ja juhlavuoden erityisteemana ovat Espanjassa talouskriisin aikana kehitetyt menestystarinat.

Kuvat © Julio Cesar González

[gdl_gallery title=”Publica 15″ width=”215″ height=”140″ ]