Kolumbialaisen musiikin kokoelma

Música de ColombiaSuomen Madridin-instituutin kirjaston hyllyiltä löytyy kirjojen ja DVD:iden lisäksi cd-levyjä. Levyt tulevat lähinnä Suomesta, mutta tällä kertaa Instituutti suosittelee kolumbialaisen musiikin kokoelmaa,  La diversidad de las músicas de Colombia.

Kokoelma sisältää levyn lisäksi kirjan, joka kertoo maan monipuolisesta musiikista. Kolumbialainen musiikki on suurimmalle osalle tuntematonta, mutta tämä pieni kokoelma antaa siitä kattavan kuvan kertomalla eri musiikkilajeista – tunnetusta vallenatosta ja cumbiasta vähemmän tunnettuihin tamboraan ja joroposiin. 50-sivuinen kirja kertoo myös kaikista levyllä kuultavista artisteista, ja on mielenkiintoinen johdanto maan ainutlaatuiseen musiikkiin.

Sen lisäksi, että Kolumbiassa on maantieteellisesti hyvin erilaisia alueita – Tyynen Valtameren ja Karibianmeren rannikot, Andit, Amazonin sademetsää ja Orinocon tasankoa – maassa on myös paljon erilaisia etnisiä ryhmiä ja kulttuureja, mikä luonnollisesti heijastuu myös musiikkiin. Kolumbiassa on musiikkia, joka on saanut vaikutteita alkuasukkailta, afrikkalaisilta ja espanjalaisilta, mutta myös moderneja bändejä, kuten Aterciopelados ja Bomba Estéreo.

La diversidad de las músicas de Colombia on ehdottomasti lukemisen ja kuuntelemisen arvoinen kokoelma. Tule tutustumaan siihen Instituutin kirjastoon!

Valikko