gato verde de cerámica

Klaus Haapaniemen ensimmäinen näyttely Espanjassa

Suomen Madridin-instituutin järjestämä näyttely Beyond the Wilderness esittelee Klaus Haapaniemen luomaa maailmaa espanjalaiselle yleisölle. Yhden vuosikymmenen tärkeimmistä suomalaisista nimistä ensimmäinen näyttely pidetään Espanjan Designmuseossa (Museo Nacional de Artes Decorativas).

Käsinkudotuista matoista ja muodista keramiikkaan ja lasiin Beyond the Wilderness (Más allá de lo salvaje espanjaksi) esittelee laajaan kirjon Haapaniemen luovasta työstä. Itse suunnittelijan sanoin näyttely muodostaa metaforan vapaudesta, spontaaniudesta ja unelmista.

Klaus Haapaniemi & Co on lifestyle-brandi, joka keskittyy mystisessä luonnossa ja suomalaisessa kansanperinteessä soljuvaan luovuuteen. Suomalaiset, kuten Haapaniemi sanoo, että suomalaisilla on aina ollut vahva yhteys luontoon, mikä näkyy arjessa, suunnittelussa ja kirjallisuudessa. Kivet, joet, metsä ja eläimet kuten linnut, ketut ja kissat sekä kasvit ovat insporoineet Haapaniemen työskentelyä. Nämä elementit keskustelevat Designmuseon kuuluisan 1700-luvun valencialaisen keittiön kanssa, jonka kautta katsoja pääsee suomalaisen suunnittelijan näyttelyyn.

Haapaniemi on työskennellyt kansainvälisesti tehden yhteistyötä yhtiöiden kuten Iittalan ja Godivan sekä ylellisen Tokiossa sijaitsevan Ginza Six kauppakeskuksen kanssa. Klaus Haapaniemi & Co. perustettiin vuonna 2010 yhdessä suunnittelija Mia Walleniuksen kanssa ja se palkittiin muotoilun valtionpalkinnolla 2018.

Beyond the Wilderness -näyttely pidettiin kesällä 2022 Felleshus-kulttuurikeskuksessa Berliinissä Suomen suurlähetystön järjestämänä. Madridin näyttelyyn voi tutustua 29. tammikuuta 2023 saakka. Siihen kuuluu myös sitä varten luotuja Instagram filttereitä. Vierailijat voivat sukeltaa designin sisälle. Näin näyttelyesineet heräävät eloon ja voi voittaa 500 euroa matkustaaksesi Suomeen. Lisäinfoa tarjolla tällä nettisivulla.

Kiitos paljon seuraaville yhteistyötahoille: Suomen suurlähetystö Madridissa, Miettinen Collection Berlin – Helsinki, VR4 Content ja Visit Finland.

Más allá de lo salvaje / Beyond the Wilderness
Klaus Haapaniemi & Co
27.10.2022 – 29.1.2023
Avajaiset: 27.10.2022 klo 19. Mukana Klaus Haapaniemi ja Mia Wallenius
Museo de Artes Decorativas
Calle de Montalbán, 12
28014 Madrid

Video

Kuvat: David Amar


Kuvat: Suomen Madridin-instituutti