Kenneth Bambergin Sauna Sessions

Sauna ja Kenneth Bambergin valokuvat ovat Instituutin suomalainen panos PHotoEspaña-valokuvafestivaalille. Sauna Sessions esitetään installaationa Madridin kasvitieteellisessä puutarhassa 16.6. sekä näyttelynä Suomen Madridin-instituutissa. Näyttely avataan perjantaina 15.6. instituutin uusissa tiloissa ja se on esillä 15.8. saakka. Molemmat tapahtumat vievät katsojan osaksi saunan maailmaa ja sen intiimiyttä.

Valokuvillaan, jotka näyttävät alastoman miehen voiman, identiteetin ja intiimiyden, Bamberg yhdistelee tilan luonnollisia elementtejä. Sauna Sessions jatkaa Bambergille tyypillistä maskuliinisuuden tutkimista eri näkökulmista sekä esittelee suomalaista saunaperinnettä aidoimmillaan miehistä otettujen potrettien kautta. Suomalaisille sauna on pyhä paikka, jonne mennään rauhoittumaan ja usein myös miettimään elämän suuria kysymyksiä; tämä saunan ydinmerkitys tulee esille myös Bambergin kuvissa. Sauna sessions näyttää miehet aidoimmillaan, rehellisinä omina itsenään.

Kenneth Bambergilla (Ahvenanmaa, 1981) on ollut lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomailla. Bambergin kuvia on ollut esimerkiksi Quebecissä Galleria VU:ssa, Kööpenhaminan Kansallismuseossa ja Zürichissä Winterhurin valokuvamuseossa. Tämän lisäksi Bamberg on voittanut lukuisia palkintoja ja apurahoja, mukaan lukien kolmen vuoden työskentelyapurahan.

Sauna Sessions (näyttely)
Kenneth Bamberg
Avajaiset: 15.6. kello 19.00
Näyttely: 16.6.-15.8.2018
Suomen Madridin-instituutti
Mercado de San Antón
C/Augusto Figueroa 24, 2. kerros, 28004 Madrid

Sauna Sessions (installaatio) PhotoEspaña
Kenneth Bamberg
16.6. kello 22.00-00.30
Kasvitieteellinen puutarha
Puerta del Rey
28014 Madrid

Valikko