Inhimillinen arkkitehtuuri

Suomen Madridin-instituutti järjestää yhteistyössä Universidad de la Repúblican arkkitehtuurin, muotoilun ja kaupunkisuunnittelun tiedekunnan kanssa Jussi Tiaisen (s. 1954) Inhimillinen arkkitehtuuri -valokuvanäyttelyn Montevideossa. Näyttely avataan keskiviikkona 11.10., ja se on esillä 25.10. asti, minkä jälkeen tarkoituksena on viedä näyttely muualle Uruguayihin ja sen jälkeen Argentiinaan.

Kiertueen ajatuksena on tehdä tunnetuksi suomalaisia inhimillisiä ja aikaa kestäviä rakennusratkaisuja. Suomen suurlähetystö Buenos Airesissa tukee projektia. Näyttely on aikaisemmin kiertänyt Suomen Madridin-instituutin järjestämänä ympäri Espanjaa, ja se on ollut esillä myös Chilessä.

Näyttelyssä on yhteensä 23 kuvia ja tekstiä sisältävää valokuvapaneelia, jotka kuvaavat suomalaista arkkitehtuuria. Esillä on julkisia rakennuksia aina lastentarhasta kappeliin. Näyttelyn valokuvat on otettu Suomessa eri vuodenaikoina, joten rakennuksia ympäröivät vaihdellen joko talviset lumikinokset tai kesän aurinko. Katsojan on siis mahdollista nähdä rakennukset moninaisissa asuissaan.

Inhimillinen arkkitehtuuri -näyttelyn taustalla on Tiaisen kirja Human Scale in Finnish Architecture – Arquitectura finlandesa a escala humana (2011).

Jussi Tiainen on arkkitehtuuriin erikoistunut valokuvaaja, joka on toiminut freelancerina vuodesta 1976 asti. Tiaisen kuvia on julkaistu monissa kirjoissa ja niitä on ollut näytteillä 27 maassa: mm. Kanadassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Espanjassa. Tiainen opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä, jossa hän asuu ja työskentelee nykyäänkin. Hän on Suomen tunnetuin ja tunnustetuin arkkitehtuurivalokuvaaja.

Inhimillinen arkkitehtuuri – Jussi Tiainen
11.-15.10.2017
Facultad de Arquitectura, Diseño y Urbanismo
Universidad de la República
Br. Artigas 1031
Montevideo