Hommage á… matkustaa Cádiziin

Kuva: Jussi Tiainen

Roger Gustafssonin upea näyttely Hommage à… jatkaa kesäkuussa Espanjan-kiertuettaan, tällä kertaa Cádiziin. Näyttelyn järjestelyistä vastaa Suomen Madridin-instituutti yhdessä Cádizin kaupungin kanssa.

Cádizissa näyttelyä pääsee ihailemaan nykytaiteenkeskus ECCO:ssa, jossa se on esillä kesäkuun viidennestä päivästä aina elokuun loppuun saakka. NäYTTELYN ESILLÄOLOAIKAA ON PIDENNETTY SYYSKUUN 30. PÄIVÄÄN ASTI.

Hommage à… on kunnianosoitus nykytaiteen keskeisille vaikuttajille kuten René Magrittelle, Damien Hirstille ja Marcel Duchampille. Näyttelyn pääosassa toimivat Aktia-pankin Muumi-säästölippaat, joille Gustafsson on tulkinnut nykytaiteilijoiden töitä. Näyttely johdattaa yleisön lyhyelle taidehistorian oppitunnille aina dadaismista surrealismin kautta minimalismiin. Gustafsson hyödyntää näyttelyssä Muumi-säästölippaiden kolmiulotteista muotoa, mutta hän käyttää Muumi-hahmoja myös osana erilaisia installaatioita.

Viisi uutta teosta mukaan Cádiziin

Näyttelyssä tullaan näkemään myös täysin uusia teoksia, kun Gustafsson lähettää viisi erityisesti Cádizia varten tehtyä teosta Espanjaan. Uusina taiteilijoina kunnianosoituksen saavat Oppenheim, Indiana, Kruger, Richter ja Long.

Hommage à… -projekti sai alkunsa jo noin 15 vuotta sitten, kun hän opetti neljälle lapselleen taidehistoriaa säästölippaiden tuttuja hahmoja käyttäen. Gustafssonin lapset kiinnostuivat projektin myötä nykytaiteesta, mikä oli taitelijan tarkoituksenakin.

Gustafsson on toiminut taidekuraattorina, valokuvaajana ja taidejärjestövaikuttajana yli kolmekymmentä vuotta niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Espanjassa hänen näyttelynsä Hommage à… on aiemmin ollut nähtävillä Madridissa Suomen Madridin-instituutissa tammi-helmikuussa sekä Albacetessä Casa de la Cultura José Saramagossa huhti-toukokuussa, ja saanut erittäin lämpimän vastaanoton espanjalaisyleisön keskuudessa.

Hommage à…
Espacio de la Creación Contemporánea – ECCO
Paseo Carlos III, 5, 11003 Cádiz
Avajaiset: 5.6.2013
Näyttely avoinna: 6.6.–31.8.2013. ESILLÄOLOAIKA PIDENNETTY 30.9.2013 ASTI.

Valikko