instalación entre árboles

Hiber-instalaatio edustaa Suomea Concéntrico arkkitehtuurifestivaaleilla

Suomi osallistuu Concéntrico festivaaliin, joka järjestetään ajanjaksolla 1.- 6.9.2022 Logroñossa. Suomen Madridin-instituutti on kutsunut festivaaleille Rintala Eggertsson Arkkitehtien arkkitehdin Sami Rintalan. Rintala on rakentanut installaation nimeltään Hiber, joka sijoitetaan kaupunkipuistoon Ebro joen äärelle.

Rakennettu paviljonki kutsuu vieraansa nauttimaan lehtevien puiden alla olevista varjoista ja kontemploimaan joen virtausta auringon tuottamien varjojen kulkiessa rakennelman seinämien läpi. Jokapäiväisen kauneuden ja ympärillä olevan yksinkertaisen todellisuuden tarkkailu kutsuu pohtimaan ympäristöstämme huolehtimista. Joen virtaus on muistutus eteenpäin kulkevasta ajasta ja siitä, kuinka tämän päivän päätökset virtaavat joensuun kautta maailmanlaajuisesti meriin; tulevaisuuteen.

Installaatio kertoo yhteyksistä, jotka kulkevat aina vuorten pienistä puroista merten syvyyksiin. Maalin on lahjoittanut Osmo.

Nordic Talks
Arkkitehti osallistuu myös Nordic Talks keskusteluun 2.9. kello 12.00 yhdessä Concéntricon johtajan Javier Peñan ja instituutin johtaja Pauliina Ståhlbergin kanssa. Yleisölle avoin ja ilmainen keskustelu järjestetään englanniksi La Riojan Designkorkeakoulun juhlasalissa. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen osoitteessa visita(at)concentrico.es

Nordic Talks on podcast ja keskustelusarja, joka käsittelee tärkeitä maailmanlaajuisia muutoksia. Projekti on Pohjoismaiden ministerineuvoston sponsoroima.

Voit tutustua arkkitehti Sami Rintalaan lisää seuraavasta linkistä.

Hiber
Sami Rintala (Rintala Eggertsson Architects)
1.-6.9.2022
Festival Concéntrico – Festival Internacional de Arquitectura y Diseño de Logroño –
Concéntrico festivaali – Kansainvälinen arkkitehtuurin ja muotoilun festivaali
Ebro joki / Ebron puisto
Logroño

Nordic Talks
2.9.2022 kello 12.00 (ilmainen sisäänpääsy ennakkoilmoittautumisella visita(at)concentrico.es)
Escuela Superior de Diseño de La Rioja (Logroño)