Gustafssonin näyttely Hommage à… saa jatkoa Costa del Solilla

Kuva: Jussi Tiainen

Roger Gustafssonin nykytaiteen näyttely Hommage à… jatkaa matkaansa Costa del Solin Benalmádenaan. Upeat muumisäästölippaille tulkitut teokset pääsevät tällä kertaa esilleTILAssa Radio Finlandian ja Suomen Madridin-instituutin yhteistyön tuloksena.

Costa del Solin näyttelyn avajaisia vietetään 15.10. klo 20 alkaen, ja se on avoinna yleisölle aina 30.11. saakka.

Hommage à… on kunnianosoitus nykytaiteen keskeisille vaikuttajille kuten René Magrittelle, Damien Hirstille ja Marcel Duchampille. Näyttelyn pääosassa toimivat Aktia-pankin Muumi-säästölippaat, joille Gustafsson on tulkinnut nykytaiteilijoiden töitä. Näyttely johdattaa yleisön lyhyelle taidehistorian oppitunnille aina dadaismista surrealismin kautta minimalismiin. Gustafsson hyödyntää näyttelyssä Muumi-säästölippaiden kolmiulotteista muotoa, mutta hän käyttää Muumi-hahmoja myös osana erilaisia installaatioita.

Gustafssonin Hommage à… -projekti sai alkunsa jo noin 15 vuotta sitten, kun hän opetti neljälle lapselleen taidehistoriaa säästölippaiden tuttuja hahmoja käyttäen. Gustafssonin lapset kiinnostuivat projektin myötä nykytaiteesta, mikä oli taitelijan tarkoituksenakin.

Gustafsson toimi urallaan taidekuraattorina, valokuvaajana ja taidejärjestövaikuttajana yli kolmekymmentä vuotta niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Espanjassa hänen näyttelynsä Hommage à… on aiemmin ollut nähtävillä Madridissa Suomen Madridin-instituutissa tammi-helmikuussa sekä Albacetessä Casa de la Cultura José Saramagossa huhti-toukokuussa sekä viimeisimpänä Cádizin nykytaiteenkeskus ECCOssa, jossa näyttelyaikaa jopa pidennettiin suuren suosion myötä.

Roger Gustafsson: Hommage à…
ESPACIO
Avenida de la estación, Diodaram D
29631 Benalmádena, Málaga

Avajaiset: 15.10.2013 klo 20
Näyttely avoinna: 16.10. – 30.11.2013 ma-pe klo 10-18

Valikko