Suomalainen valokuva esillä Mexico Cityssa

Suomi on näkyvästi esillä Mexico Cityssä pääkatu Reformalla järjestettävän Suomi 100 -valokuvanäyttelyn kautta, joka tavoittaa miljoonat meksikolaiset. Yhteensä 60 suurikokoisesta kuvasta koostuva näyttely esittelee kaupungin paraatipaikalla Meeri Koutaniemen, Tomi Parkkosen ja Lars Kastilanin linssin läpi suomalaisuutta ja suomalaista yhteiskuntaa kuukauden ajan. Näyttely avautuu Méxicon kaupungin omistamaan ulkoilmagalleriaan joulukuun 18. päivä ja on esillä tammikuun 26. päivään saakka.

Näyttelyn tavoitteena on esitellä, miten Suomessa hyvinvointivaltio ja teknologinen kehitys kulkevat käsi kädessä ympäristönsuojelun ja luonnon kunnioittamisen kanssa.  Kuvien kautta katsojat pääsevät seuraamaan suomalaisten arkielämää työssä ja vapaa-ajalla, suomalaista maisemaa, vuodenaikojen vaihtelua sekä sitä, mitä merkityksiä suomalaisuus saa, kun siirrytään kauemmas Suomesta ajassa ja paikassa.

Meksikossa satavuotista Suomea on juhlittu ympäristöteemalla ja tuotu esille kestävään kehitykseen sitoutuneena tulevaisuuteen katsovana puhtaan luonnon maana. Näyttelyn on toteuttanut Suomen suurlähetystö Meksikossa yhteistyökumppaninaan Suomen Madridin-instituutti sekä yrityskumppanina Nokia. Valokuvaajat Meeri Koutaniemi ja Tomi Parkkonen saapuvat paikalle avajaisiin.

Meeri Koutaniemi on valokuvaaja, toimittaja ja dokumentaristi. Hän keskittyy työssään yhteiskunnallisiin ilmiöihin sekä kysymyksiin identiteetistä. Koutaniemi on palkittu työstään lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa. Tomi Parkkonen on toiminut valokuvaajana useiden vuosikymmenien ajan. Hänen aihepiireihinsä kuuluu taide- ja luontovalokuvat sekä mainosvalokuvat. Lars Kastilalla on oma valokuva-studio, ja hän keskittyy erityisesti luontovalokuvaukseen ja muotokuviin.

Suomalaisia valokuvia
18.12.2017-26.1.2018
Paseo de la Reforma
Mexico City