Extremaduran kulttuuri- ja koulutusvaihto

Suomen Madridin-instituutti on tehnyt sopimuksen kulttuuri- ja koulutusvaihdosta Extremaduran itsehallintoalueen kanssa. Osapuolien tavoitteena on Espanjan ja Suomen välisen kulttuuri- ja koulutusvaihdon rikastuttaminen ja Extremaduran asukkaille tarjottavien kulttuuripalvelujen monipuolistaminen.

Sopimus laajentaa Instituutin aktiivista toiminta-aluetta sekä lisää suomalaisen kulttuurin ja koulutuksen näkyvyyttä Espanjassa.

Sopimuksen mukaan Extremadura sitoutuu sisällyttämään suomalaisten taiteilijoiden, taiteilijaryhmien ja kirjailijoiden töitä mahdollisimman moniin tapahtumiinsa ja edistämään suomalaisen kulttuurin näkyvyyttä Extremaduran alueella. Koulutuksen osalta toiminta keskittyy erilaisten tapahtumien ja konferenssien järjestämiseen sekä dialogin lisäämiseen maiden koulutusalan toimijoiden välillä.

Vastavuoroisesti Suomen Madridin-instituutti on mukana tapahtumien suunnittelussa, etsii suomalaisia kulttuuri- ja koulutusalan yhteistyökumppaneita sekä avustaa Extremaduran kulttuuritoimijoiden pääsyä suomalaisille areenoille mm. erilaisten tapahtumien ja käännösten muodossa.

Kulttuuri- ja koulutussopimus Extremaduran kanssa jatkaa Cádizin kaupungin kanssa tehdyn kulttuurivaihtosopimuksen jalanjäljissä suomalaisen kulttuurin asialla laajentaen Instituutin toimintamahdollisuuksia jälleen uuteen osaan Espanjaa. Tekeillä on sopimuksia myös muiden alueiden kanssa ja tavoitteena onkin avata suomalaisille kulttuuritoimijoille ovia joka puolelle Espanjaa.

Valikko