zapatilla de fútbol pequeña

Chasing a Dream: Taide, jalkapallo ja sitoumus

Suomen Madridin-instituutin galleriassa vuoden viimeisenä näyttelynä esille pääsee Chasing a Dream, kehutun visuaalisen taiteilijan Sophia Ehrnroothin näyttely, joka tutkii unelmien ja menetyksien, identiteetin ja yhteisön tematiikkaa mediataiteen, valokuvauksen ja installaation kautta.

Sophia Ehrnroothin työtä kehystää sosiaalisesti sitoutunut taiteellinen käytäntö. Esimerkkinä tästä ovat hänen toimintatapansa ja performatiiviset installaationsa julkisissa tiloissa, jotka uudelleenkuvittelevat vahvasti kilpailulliset ja eristetyt jalkapallokentät yhteistyölle ja kommunikaatiolle avoimina ja jaettavina tiloina.

Yksi Ehrnroothin kehutuimpia projekteja on Unelmien kenttä, joka yhdistää taiteen ja jalkapallon edistääkseen sosiaalista osallisuutta ja yhteisön rakentamista, keskittyen osallistujien unelmiin ja menetyksiin. Hänen taiteellinen työnsä tutkii rajattomien unelmien aikaa nuoren ihmisen elämässä, kun unelmat ja toiveet ovat haavoittuvia ja voivat rikkoutua tai puhjeta kukkaan.

”Unelmien kenttä” toteutettiin Suomen Madridin-instituutin aloitteesta Montevideon Centenario-stadionilla vuonna 2023, kahden tuhannen kahdenkymmenenkolmen jalkapallon ja saman määrän osallistujan kanssa.

Chasing a Dream – Sophia Ehrnrooth
16.11.2023-26.1.2024
Avajaiset: 16.11.2023 kello 18. Mukana taiteilija Sophia Ehrnrooth.
Galleria suljettu 20.12.2023-7.1.2024

Video