Ajankohtaista kirjallisuutta

Uutuudet

Tässä kuussa kirjaston asiakkaiden iloksi olemme saaneet kokoelmiimme lahjoituksen ajankohtaista, vastikään julkaistua kotimaista kirjallisuutta. Saimme kirjalahjoituksen suomalaisen kirjallisuuden tiedotuskeskukselta FILI:ltä keskuksen johtajan Iris Schwankin vieraillessa instituutissa.

Sirke Happosen Muumiopas opastaa lukijansa Muumilaakson maailmaan ja harjaannuttaa myös tunnistamaan oman maailmamme muumihahmoja. Kirja onkin hyvin ajankohtainen myös instituutissa 1. helmikuuta alkavan Roger Gustafssonin näyttelyn tähden.

Finlandia-ehdokkaaksikin noussut Riikka Ala-Harjan Maihinnousu on puhutteleva romaani ranskalaisnaisesta, joka on vaarassa menettää sekä tyttärensä että aviomiehensä. Kiitetty romaani sijoittuu Normandian maihinnousun maisemiin.

Mikko-Pekka Heikkisen Terveiset Kutturasta on aluepoliittinen kuvitelma tilanteesta, jossa Suomi on jakautunut köyhään Pohjoiseen ja rikkaaseen Etelään.  Lappilaisten kypsyttyä tähän Pohjoinen päättää julistautua itsenäiseksi, ja syttyy sisällissota jonka tapahtumat jättävät jälkeensä koko kansaan.

Joku on nukkunut vuoteessani on runoilijana ja suomentajana tunnetuksi tulleen Kristiina Lähteen ensimmäinen romaani. Kirjan päähenkilö herää eräänä aamuna huomatakseen, että hänen vieressään nukkuu tuntematon mies. Tämän henkilön mysteeri alkaa vähitellen ratketa tavalla, joka saa ajattelemaan että ehkä meidän kaikkien sisältä löytyy samanlainen yksinäisyys.

Pekka Hiltusen Sysipimeä puolestaan jatkaa siitä, mihin miehen esikoistrilleri Vilpittömästi sinun jäi. Lontoossa asuvat suomalaisnaiset Lia ja Mari jäljittävät pahantekijöitä omaperäisessä trillerissä, jossa netin aikakauden ilmiöt kietoutuvat henkeäsalpaavaan jännitykseen.

Kirjojen lisäksi kirjastomme kokoelma karttui lehdillä, kun saimme kokoelmiimme pari kappaletta meksikolaista teatterilehteä Paso de gato, jossa erityishuomion kohteena on suomalainen nykyteatteri – mukana on mm. meksikolainen versio Elisa Salon Räjähdysvaarasta.

Tervetuloa lainaamaan!

Valikko