Upea cádizilaiskirjailijoiden novellikokoelma suomeksi

Upea kokoelma cádizilaisten kirjailijoiden novelleja ilmestyy nyt vihdoin myös suomeksi. Lunta ja yksitoista muuta kertomusta Etelä-Espanjasta -nimisen antologian julkistamisen myötä Suomen Madridin-instituutti haluaa omasta puolestaan osallistua Cádizissa vuonna 1812 solmitun Espanjan perustuslain 200-vuotisjuhlallisuuksiin.

Novellikokoelma koostuu kahdestatoista fantastisesta aikuisille ja nuorille suunnatusta novellista. Antologian novellit ovat salapoliisikertomuksia, historiallisia kertomuksia, eroottisia novelleja, humoristisia tarinoita ja kauhukertomuksia. Cádizilaisten nykykirjailijoiden ääni kuuluu raikkaana läpi kokoelman.

Teokseen valittujen kirjailijoiden joukossa on muun muassa Felipe Benítez Reyes, Juan José Tellez Rubio ja Féliz J. Palma.

Espanjalainen kertomataide sekä fantasiaan ja mielikuvitukseen perustuva novelli elpyy novellikokoelman kertomuksissa. Toisaalta jotkut kokoelman novellisteista kertovat tarinansa seuraten kirjallisuuden realismin hahmottelemia suuntaviivoja. Kaikissa novelleissa huomiota herättävää on kuitenkin kerronnan jykevyys sekä tarinan kyky lumota lukijansa.

Espanjan perustuslain 200-vuotisjuhlallisuuksien lisäksi novellikokoelma on niin ikään osa Suomen Madridin-instituutin ja Cádizin kaupungin välistä kulttuurinvaihtohanketta vuonna 2012, jolloin Cádiz toimii myös iberialaisamerikkalaisen maailman kulttuuripääkaupunkina.

Novellikokoelman on suomentanut Kirsi Cheas ja se on myynnissä muun muassa Suomen Madridin-instituutin toimitiloissa 10 euron hintaan. Teos on myös saatavilla instituutin kirjastossa.

Valikko