Taidekasvatusta lapsille

Suomen Madridin-instituutti järjestää yhdessä taiteilija Ulla Suokon kanssa taidekasvatustapahtumia ympäri Perua syys- ja marraskuussa 2017. Taidekasvatus on instituutin läpikantava teema Latinalaisessa Amerikassa Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi. Perun hankkeen tarkoituksena on luoda kosketuspintaa taideopetukseen perulaisissa kouluissa ja tutustuttaa opettajat taidekasvatukseen.

Ulla Suokko on suomalainen huilisti ja taiteilija. Hän suoritti esittävän säveltaiteen tohtoritutkinnon The Julliard Schoolissa New Yorkissa ja asuikin siellä pitkään. Suokko on esiintynyt monissa tärkeimmissä konserttisaleissa ympäri maailmaa ja soittanut orkestereiden solistina. Nykyään hän asuu Perussa, missä hän muun muassa opettaa nuoria muusikoita ja vetää työpajoja.

Tapahtumat:
7.–8.9.2017 Limatambo
Ulla Suokon esiintyminen Escuela de Sondor Imaculada Concepcionin koulun 60 oppilaalle Cuentos Musicales -tilaisuudessa. Taiteilija tekee interaktiivisesti lasten kanssa musiikkia ja kertomuksia. Lisäksi koulun opettajille järjestetään työpaja taidekasvatuksesta.

13.–15.9. Trujillo
Useassa koulussa Suokon Cuentos Musicales -esitys ja taidekasvatustyöpaja opettajille.

18.–24.9. Huancayo
Perun perinteiset tarinankerrontafestivaalit (Festival todas las palabras, todas!), joissa Ulla Suokon Cuentos Musicales -esityksiä, vierailuja kouluihin ja eri yhteisöihin sekä taidekasvatustyöpajoja opettajille.

Marraskuussa järjestetään tapahtumia Limatambossa ja Cuscossa, mutta ohjelma tarkentuu myöhemmin.