Teatterista elektroniseen musiikkiin

Uutuudet

Lukuisten juhlapäivien lisäksi joulukuu tuo mukanaan kirjastoomme kirjauutuuksia, jotka käsittelevät kaikkea teatterista elektroniseen musiikkiin.

Suomenkielisiä romaaneja
Lurra-kustantamo on lahjoittanut instituutille viisi suomenkielistä romaania. Suomalaista kirjallisuutta edustavat muun muassa Rax Rinnekankaan romaanit. Kadonnut juutalaispoika on kuvitteellinen tarina tämän päivän holokaustista, Kertomus ainoasta rakkaudesta käsittelee taas uskonnollisessa yhteisössä 1970-luvulla elävän suomalais-nuorukaisen elämää ja se koostuu kahdesta romaanista, Kuu karkaa sekä sen jatko-osasta. Rinnekankaan kolmas romaani, Peilipoika, on kertomus siitä kuinka erään ihmisluonteen jatkumisesta sukupolvelta toiselle, vaikka osapuolet eivät tunne toisiaan lainkaan.

Miehen suudelma
on Pentti Holapan muistelmateos joka sijoittuu pääosin 1950-luvun Pariisiin ja käsittelee miesten välistä rakkautta aikana jolloin homoseksuaalisuus oli rikos. Suomeksi käännetty Kärpäset eivät näy valokuvissa on taas baskimaalaisen Joxemari Iturralden käsialaa ja kertoo etsivätoimiston tarkastajasta Julio Requejosta joka seikkailee kahden kadonneen naisen jäljillä Bilbaossa ja Lontoossa.

Teatterista kiinnostuneille
Teatterin harrastajille ja ammattilaisille on tarjolla Juha Jokelan niin teatterilavalla kuin TV-sarjanakin esitetty moderni komedia Mobile Horror, sekä nykyajan näytelmäteollisuutta kritisoiva hittinäytelmä Esitystalous. Sirkku Aaltosen opaskirja Matkalippu maailmalle ohjeistaa lukijoita Suomalaisten näytelmien kääntämisessä ja viennissä.

Alvar Aalto
Alvar Aallon ihailijat voivat ottaa lainaan kaksi Alvar Aalto museoseuran lahjoittamaa uutuutta: museoseuran kehittymistä esittelevä Perusta & Vaiheet sekä arkkitehdin uraa esittelevän Alvar Aalto architect-sarjan 16. osa, Jyväskylä University 1951–71.

Pink Twins

Viimeiseksi, elektronisen ja kokeellisen musiikin ystävät voivat syventyä suomalaisten veljesten, Juha ja Vesa Vehviläisten muodostaman Pink Twinsin tuotantoon DVD:n, katalogin ja vinyylilevyn avuin. Pink Twins tarjosi upean audiovisuaalisen kokemuksen Madridissa CentroCentrossa marraskuun alussa.

Tule lainaamaan pimeiden iltojen piristykseksi muutama kirjauutuutemme!

Valikko