Suomalaista kirjallisuutta esiteltiin instituutissa

Suomen Madridin-instituutti järjesti suomalaisesta kirjallisuudesta kiinnostuneille espanjalaisille kustantajille ja toimittajille aamukahvitilaisuuden tiloissaan. Tilaisuus järjestettiin Suomen kirjallisuuden vientiorganisaation FILI:n johtajan Iris Schwanckin vierailun yhteydessä. Tavoitteena oli keskustella pohjoismaisen kirjallisuuden nykytilanteesta sekä kertoa FILI:n tarjoamista monipuolisista suomalaisen kirjallisuuden käännös- ja painatustuista.

Tilaisuus oli yksi instituutin järjestämistä tapahtumista, joiden tavoitteena on tukea suomalaista kirjallisuusvientiä. Pääpaino on vuoden 2014 Frankfurtin kirjamessuilla, joissa Suomi on teemamaana.

FILI on Suomen kirjallisuuden vientiorganisaatio, jonka keskeinen tehtävä on kotimaisen kirjallisuuden kansainvälistäminen. FILI tarjoaa erilaisia tukia suomalaisen kirjallisuuden kääntämisestä kirjailijoiden promootiotukiin ja matka-apurahoihin. Tukia myönnetään vuosittain n. 600 000 euroa. FILI julkaisee myös englanninkielistä Books from Finland –verkkolehteä ja ylläpitää Kolonkolonkolo-lastenkirjallisuusportaalia.

Valikko