ARCOmadrid #FocusFinland: Suomalainen taidekoulutus ja sen menetelmät

Suomen Madridin-instituutti ja Madridin Complutense-yliopiston taiteiden tiedekunta järjestävät ARCOmadrid 2014 #FocusFinlandin -oheisohjelman yhteydessä paneelin taidekoulutuksesta ja sen metodeista. Tilaisuus pidetään Complutensen yliopiston taiteiden tiedekunnassa 19.2.2014 klo 10:00 – 14:00.

Suomen koulutusjärjestelmä perustuu laadun jatkuvan mittauksen lisäksi tasa-arvoon ja koulutuksen maksuttomuuteen. Koulutusta pidetään suomalaisen yhteiskunnan ja sen arvojen perustana.  Suomen Madridin-instituutin aloitteesta järjestettävän paneelin tavoite on pohtia koulutusosaamista taiteen aloilla Suomessa ja Espanjassa. Eri metodit tuottavat erilaisia tuloksia, joten opetuksen metodit ovat yksi tie korkeaan laatuun.

Paneelin avaavat Suomen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki ja Complutense-yliopiston rehtori José Carrillo Menéndez. Suomesta paneeliin osallistuvat Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän ja valokuvauksen professori Merja Salo ja Helsingin Kuvataide-akatemian varadekaani ja tutkimusjohtaja, taiteilija Jan Kaila. Espanjalaiset panelistit ovat Complutense-yliopiston muotoilun laitoksen amanuenssi, valokuvauksen dosentti Toya Legido, sekä Complutensen taiteiden tiedekunnan tutkimusosaston varadekaani ja uusmediataiteen dosentti Jaime Munarriz.  Paneelikeskustelua ohjaa Suomen Madridin-instituutin johtaja Auli Leskinen.

Tapahtuma on suunnattu taidealojen opettajilla ja opiskelijoille, sekä taiteen asiantuntijoille ja yleisöille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Taidekoulutuksen suomalaiset ja espanjalaiset näkymät
19.2.2014 klo 10-14
Juhlasali
Complutense-yliopiston taiteiden tiedekunta
c/ el Greco, 2 (Madrid)