Sibelius150 -näyttely Valladolidin musiikkikonservatoriossa

Sibelius 1Yleisöllä on mahdollisuus nähdä Sibelius150 -näyttely 21.10.–4.11. välisenä aikana Valladolidin musiikkikonservatoriossa. Näyttely koostuu kolmestatoista suuresta, kaksikielisestä julisteesta, jotka kuvaavat tunnetun suomalaisen säveltäjän Jean Sibeliuksen (1865–1957) elämäntapaa. Näyttelyn tarkoituksena on tarjota tietoa säveltäjästä ja hänen teoksistaan nuorisolle ja muulle yleisölle.

Näyttelyä täydentää Sibeliuksen elämän ja teosten asiantuntija David Revillan luento, joka järjestetään tiistaina 25.lokakuuta klo 19.00. samaisessa konservatoriossa. Revilla on kuuluisin Sibelius en Castellano -blogin pitäjä.

Sibelius150 -näyttelykierros alkoi Madridista ja se on kiertänyt jo Toledossa, El Escorialissa sekä Santanderissa. Seuraavaksi näyttely nähdään muun muassa Segoviassa, Albacetessa ja Cuencassa.

Suomen Madridin-instituutti ja Suomen suurlähetystö Madridissa vastaavat espanjankielisestä näyttelystä ja sen Espanjan kierroksesta yhteistyössä Lahden sinfoniaorkesterin kanssa. Kyseinen taho on ensimmäinen orkesteri, joka on levyttänyt Sibeliuksen sävellyksiä.

Sibelius 150
Näyttely avoinna 21.10-4.11.2016
Valladolidin musiikkikonservatorio

Luento: Sibelius en Castella, David Revilla
25.11. klo 19