Sibelius Adolfo Salazarin konservatoriossa Madridissa

(c) Santeri
(c) Santeri

Huhtikuussa madridilainen musiikin konservatorio, Adolfo Salazar, yhtyy juhlimaan Jean Sibeliuksen juhlavuotta. Sibeliuksen kunniaksi konservatoriossa järjestetään konferenssi, koulun kuoron esitys ja Sibelius 150 näyttely.

Huhtikuun 18. päivä kello 19:30 musiikkihistorian professorin Mayelín Pérezin oppilaat luennoivat konferenssisalissa aiheesta Jean Sibeliusta muistelemassa. Elämän, musiikin ja tuonpuoleisuutta käsittelevän luennon jälkeen kuullaan ammattikuoron tulkinta kappaleesta Sydämeni laulu, Luis Gabriel Juretschken ohjaamana.

Sibelius 150 – näyttely koostuu kaksikielisistä roll-upeista, jotka käsittelevät suomalaismestarin elämää. Yksinkertaiset roll-up:it sopivat koulu- ja nuorisoryhmille, sekä yleisölle, joka haluaa tutustua Sibeliuksen elämään ja teoksiin.

Näyttelyn ja Espanjan kiertueen ovat järjestäneet Suomen Madridin instituutti ja Suomen Suurlähetystön yhteistyössä Lahden sinfoniaorkesterin, maailman ensimmäisen Sibeliusta taltioineen orkesterin kanssa. Tähän mennessä näyttely on kiertänyt Madridissa, Toledossa ja El Escorialissa, josta se jatkaa muun muassa vielä Valladolidiin, Santanderiin ja Segoviaan.

Sibelius 150
Avajaiset: Huhtikuun 18. 2016 kello 19:30
Konservatorio Adolfo Salazarin konferenssisali
Näytös: Ammattiopettajien kuoro
Näyttely avoinna yleisölle 19–28. huhtikuuta 2016
Aldolfo Salazarin Kirjasto
Calle Ferraz, 62
28008 Mardid