Señor Peregrino

Señor Peregrino on bestselleristi Cecilia Samartinin romanttinen ja koskettava romaani meksikolaisesta Jamiletista, jolla on selässään valtava syntymämerkki. Taikauskoiset kyläläiset pitävät tytön merkkiä paholaisen tekosina, ja alkavat syrjiä tyttöä sen takia. Lopulta Jamilet lähtee parannuskeinojen toivossa paperittomana maahanmuuttajana Yhdysvaltoihin, jossa hänen tätinsäkin asuu.

Vieraassa maassa mukava poika, Eddie, auttaa Jamiletia hankkimaan töitä mielisairaalasta. Jamilet saa tehtäväkseen pitää huolta espanjalaisesta herra Peregrinosta, jota kukaan ei ole siihen mennessä kestänyt kuukautta kauempaa. Alkusäikähdyksen jälkeen Jamilet kuitenkin alkaa tulla hyvin juttuun miehen kanssa…

Señor Peregrino kertoo siitä, miten muiden ihmisten asenteet voivat vaikuttaa lähimmäiseen; miten pienillä teoilla tai sanoilla voikaan pilata tai pelastaa toisen päivän – tai jopa elämän. Se on myös laittoman maahanmuuttajan selviytymistarina, joka saa miettimään maailman epätasa-arvoisuutta ja sitä, miten hiuksen varassa monien henki voi olla.

Cecilia Samartin (1961, Havanna) pakeni lapsena Kuubasta Yhdysvaltoihin. Sen lisäksi, että hän kirjoittaa latinalaisamerikkalaisista siirtolaisista, hän on myös psykoterapeutti ja sosiaalityöntekijä latinosiirtolaisten parissa.

Kirja on lainattavissa suomenkielisenä Suomen Madridin-instituutin kirjastossa. Tule käymään!

Valikko