Seminaari: Aki Kaurismäki lukijana

Madridin kansainvälinen kirjallisen kulttuurin keskus Casa del Lector, järjestää 17.-18. huhtikuuta Aki Kaurismäen töitä käsittelevän seminaarin tiloissaan Mataderon kulttuurikeskuksessa.

Kaurismäki tunnetaan suurena kirjallisuuden ystävänä, ja useat hänen elokuvistaan pohjautuvat niin suomalaisen kuin maailmankirjallisuudenkin suuriin teoksiin. Seminaari tarkasteleekin Kaurismäkeä lukijana ja keskittyy erityisesti elokuvien ja alkuperäisten tekstien väliseen suhteeseen. Tavoitteena on ymmärtää millä keinoin elokuvan ja tekstin suhde syntyy sekä minkälaisia luentoja ne alkuperäisteoksista rakentavat.

Seminaari on jaettu kahteen osioon, joista ensimmäisen pääosissa ovat Rikos ja rangaistus sekä Hamlet goes business, ja toisen Boheemielämää sekä Juha. Yksittäisten teosten lisäksi seminaarissa käsitellään myös laajemmin Kaurismäelle tyypillisiä elokuvakerronnan keinoja. Luennoitsijana toimii Madridin Carlos III yliopiston professori ja Kaurismäkeä käsittelevän kirjan viime vuonna kirjoittanut Pilar Carrera. Mukaan voit ilmoittautua tästä (espanjankielinen sivusto).

Suomen Madridin-instituutin kirjastossa on saatavilla useita Kaurismäen elokuvia aiheesta kiinnostuneille.

Seminaari: Aki Kaurismäki, lukija
Casa del Lector
El Matadero, Plaza de Legazpi, 8. 28045 Madrid
17.-18.4.2013 (ke-to) klo 18-21
Paikkoja: 25
Hinta: 5e

Valikko