Suomalainen teatteriryhmä Quo Vadis tuo tulta ja tunteenpaloa Madridin katoille

Otso Kauton johtama teatteriryhmä Quo Vadis valloittaa Madridin katot marraskuussa. Ryhmä pystyttää Círculo de Bellas Artesin kattoterassille jurtan, jossa se esittää kaksi eri spektaakkelia: aikuisille suunnatun Burning, Burning sekä lapsille tarkoitetun Pelastetaan äiti (Salvaré a Mamá). Jurtta on mongolialainen kehän muotoinen, ikkunaton kuljetettava paimentolaismaja, jonka runko on koottu ohuista puusäleistä ja katettu huovalla.

Quo Vadis
Vuonna 1985 perustettua Quo Vadisin teatteria ovat alusta asti johtaneet Markku Hoikkala ja Otso Kautto. Alkuvuosinaan Quo Vadis oli punk-henkinen nuorten tekijöiden manifesti, sittemmin se kehittyi tunnustettujen ammattilaisten teatterilaboratorioksi.

Burning, Burning
Quo Vadisin dramaattinen esitys Burning, Burning käsittelee palamista, joka ymmärretään tunteen ja halun metaforana voimana joka synnyttää ja tuhoaa. Esitys vie katsojan mm. aktiivisen tulivuoren sisään ja siihen kuuluu draamaa, tanssia ja rock-musiikkia.

Pelastetaan äiti (Salvaré a mamá)
Vahvasti visuaalinen lapsille suunnattu seikkailusatu Pelastetaan äiti kertoo pienestä tytöstä, joka pelastaa äitinsä Sinisen kynsistä. Vauhtia, taikatemppumaista kekseliäisyyttä ja virtuositeettia sisältävä näytteleminen tarjoaa pohdiskeltavaa ja ravitsevia tunnekylpyjä myös lasten vanhemmille. Kaikille lapsikatsojille on tarjolla suomalaisia karkkeja.

Tapahtumat järjestää Círculo de Bellas Artes yhteistyössä Suomen Madridin-instituutin sekä Suomen suurlähetystön kanssa.

Jurtan aukioloajat
05.11.12 – 25.11.12
Joka päivä klo 16 – 19.00

Quo Vadis: Burning, Burning (Otso Kautto ja Marko Harvikallas)
8.11.12 – 25.11.12
Torstaista sunnuntaihin klo 20.30
Liput 15e/12e

Quo Vadis: Pelastetaan äiti/ Salvaré a Mamá  (Otso Kautto)
10.11.12 – 25.11.12
Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12.00
Liput 10e/8e/8e/6e

Círculo de Bellas Artes: Azotea
C/ Alcalá, 42
MADRID

Lehdistötilaisuus, jossa on tarjolla suomalaisia herkkuja, pidetään 7.11.2012 klo 12.00

Valikko