Pentti Sammallahden kuviitteellinen universumi

Suomen Madridin-Instituutti esittelee suomalaisen valokuvaajan Pentti Sammallahden töitä Imago Lisboa -festivaalilla. Sammallahden työt tarjoavat retrospektiivin hänen kuvitteelliseen universumiinsa.

Pentti Sammallahti on klassisen mustavalkovalokuvauksen mestari ja suomalaisen valokuvataiteen edelläkävijä. Missä hän ikinä meneekin, hänen valokuvansa vievät katsojan mukanaan tarjoten kokemuksen joka on kuin toisesta maailmasta. Suomessa, Ranskassa ja Venäjällä hänen valokuvansa tunnistetaan hienovaraisesta huumorista ja mustavalkokuvien kiehtovasta viehätyksestä.

Sammallahti aloitti uransa 1960-luvun alkupuolella ja on yksi ensimmäisistä suomalaisista valokuvaajista, joka on saanut kunnian työskennellä täyspäiväisesti valokuvaajana. Hän arvostaa käsityötä ja Sammallahti on tunnettu myös taidoistaan kehittää korkealaatuisia valokuvia perinteisin menetelmin.

Tämä näyttely on toteutettu Suomen Madridin-Instituutin, Suomen suurlähetystön ja Imago Lisboan tukemana, yhteistyössä Lissabonin kaupungin kanssa.

Retrospectiva – Pentti Sammallahti
Imago Lisboa
Avajaiset 10.10.2019 kl 18.00
Näyttely jatkuu 31.12.2019

Convento de gracia
Largo da Graça
1199-019 Lisboa

Valikko