Lumen alla – Tomi Parkkonen & Heikki Kukkonen

Kuva: Tomi Parkkonen

Valokuvaaja Tomi Parkkosen ja taidegraafikko Heikki Kukkosen työt ovat tulkintoja kevään voimasta – lumen ja valon vaikutuksista pohjoiseen luontoon ja elämään.

Parkkonen (1967) on Helsingistä Hankoon muuttanut valokuvaaja. Hän on yksityiskohtien mestari, hiljainen tarkkailija, joka katsoo mielellään hyvin lähelle, yksityiskohtiin. Taidevalokuvien aiheet vaihtelevat urbaanista elämänmenosta ja rosoisista pinnoista taianomaisiin luontokuviin. Madridissa esiteltävässä kuvasarjassa valtavien lumipeitteiden kätkemä kesäkaupunki näyttää toisen, tuntemattoman puolensa.

Kukkonen (1954) on parinkymmenen Espanjan-vuoden jälkeen takaisin Hankoon muuttanut taidegraafikko. Pohjoinen kevään valo ja sen luontoa uudistava voima ovat tuoreita asioita Andalucian auringosta palanneelle Kukkoselle. Teosten aiheet alkoivat löytyä omalta kotipihalta sitä mukaa, kun kevätaurinko sulatti lunta ja paljasti sen alla talvehtinutta kasvustoa. Hohtavan lumen ja talvikasvuston kontrasteista tuli uusi inspiraation lähde. Näyttelyssä on esillä pastelli-guasseja.