Lauri Laine – Valo ja tila

Lauri Laineen näyttely Valo ja tila tuo Suomen Madridin- instituuttiin voimakkaita värejä ja dramaattisen suuria muotoja. Taiteilija osallistuu avajaisiin, joita vietetään torstaina 25.10.

”Teoksissani on keskeistä maalauksellisen tilan, valon ja draaman luoma vaikutelma. Muodot ovat minulle näyttelijöitä tilassa, johon rakentuu draama. En maalaa kuitenkaan suoraan figuuria, vaan tunteen figuurin läsnäolosta. Taidehistoria on tärkeä lähtökohtani. Teokseni ovat saaneet vaikutteita erityisesti italialaisten ja espanjalaisten barokkimaalareiden tavasta kuvata valoa ja tilaa.”

Laine (s. 1946) on arvostettu suomalainen taidemaalari, jolla on ollut yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla jo kolmen vuosikymmenen ajan. Hän on osallistunut myös lukuisiin kansainvälisiin yhteisnäyttelyihin. Helsingissä ja Roomassa asuvan taiteilijan teoksissa on nähtävissä niin kansainvälisyyttä kuin taiteenhistorian tuntemusta. Valo ja tila on kokoelma Laineen viimeisimpiä maalauksia.

Näyttelyn nimi viittaa barokkitaiteilijoille tyypilliseen tapaan kuvata valoa ja tilaa. Valo on tärkeä tekijä myös kolmiulotteisen tunnelman luomisessa, joka on ominaista Laineen teoksille. Kolmiulotteisuuden lisäksi maalauksissa toistuvat kubistiset piirteet ja geometrinen leikittely, joka yhdistää abstraktia ja esittävää taidetta.

Näyttely on osa Pohjoismaiset päivät (Días Nórdicos) -festivaalia, jonka tavoitteena on tehdä pohjoismaista taidetta tunnetuksi Espanjassa.

Lasten päivä instituutissa
Näyttelyn päättää 22. marraskuuta Laineen teoksiin liittyvä taidetapahtuma lapsille.

Lauri Laine- Valo ja tila
Avajaiset: 25.10.2012 klo 20h
Näyttely auki: 26.10.-22.11.2012
Suomen Madridin-instituutti
c/Caracas, 23 – bajo
Madrid

Valikko