Cartel cine nórdico en Alcalá

Lähdetään elokuviin!

11-13.5. Alcalá de Henaresissa, Cervantesin syntymäkaupungissa, järjestettävät pohjoismaisen elokuvan päivät esittelevät joitakin viime vuosien kiinnostavia pohjoismaisia elokuvateoksia alkuperäisinä, espanjaksi tekstitettyinä versioina. Suomesta mukana on Klaus Härön Tuntematon mestari (espanjaksi El artista anónimo).

Ikääntyvä taidekauppias Olavi on juuri jäämässä eläkkeelle, ja hänen taideliikkeensä on jo parhaat päivänsä nähnyt. Eräässä huutokaupassa Olavin huomion kuitenkin kiinnittää vanha maalaus, jonka todellisen arvon hän epäilee olevan huomattavasti lähtöhintaa korkeampi. Saavuttaakseen taulun ja taidepiirien arvostuksen Olavi joutuu kohtaamaan myös menneisyytensä kipukohdat, kun hän saa yhteydenoton tyttäreltään, jota ei ole nähnyt vuosiin.

Elokuvanäytöksen on järjestänyt Suomen Madridin-instituutti yhdessä Tanskan, Norjan ja Ruotsin suurlähetystöjen sekä Alcalán elokuvafestivaalin kanssa. Se on vastaus kasvavaan kiinnostukseen pohjoismaisia kulttuureita ja erityisesti tuoretta pohjoismaista elokuvatuotantoa kohtaan.

Pohjoismaisen elokuvan päivät
11.-13.5.2021 (klo 17.30 ja 20.30)
SUOMI:
Tuntematon mestari (El artista anónimo), 2018, 94 minuuttia, alkuperäinen ääniraita ja espanjankielinen tekstitys
Tiistai 11.5. klo 20.30
Teatro Salón Cervantes
Calle de Cervantes, 7
28801 Alcalá de Henares

Valikko