Laaja Marimekko-näyttely Cádizissa

Rakastetun Marimekon juhlanäyttely Marimekko avautuu kesäkuun 13. päivänä 2012 Cádizin kaupungin uudessa nykytaiteen museossa (Espacio de Creación Contemporánea – ECCO). Tämän johtavan suomalaisen tekstiili- ja vaatetusalan yrityksen monipuolista tuotantoa esittelevä näyttely on retrospektiivinen katsaus Marimekon värikkääseen historiaan ja yrityksen menestystarinaan. Designmuseon tuottama ja Suomen Madridin-instituutin kanssa yhteistyössä koordinoitu retrospektiivi on osa instituutin ja Cádizin kaupungin välistä kulttuurinvaihtoprojektia, jonka suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen.

Marimekon painokangasmalleista, vaatteista ja tunnetuimpien tuoteperheiden pientavaroista koostuva retrospektiivi on kronologinen katsaus yrityksen monivaiheiseen historiaan. Näyttely jakautuu temaattisesti eri jaksoihin yrityksen 61-vuotisessa historiassa ja keskittyy aina yrityksen perustamisen ja oman ilmeen luomisen ajoista kansainvälisen menestykseen ja uuden Marimekon aikakauteen.

Espanjalaiselle yleisölle räätälöidyn näyttelyn on kuratoroinut Designmuseon kuraattori, näyttelysuunnittelija Harri Kivilinna. Näyttely on muunnelma Designmuseon Marimekkoelämää-näyttelystä, joka juhlisti yrityksen 60-vuotistaivalta Helsingissä vuonna 2011.

Marimekko on kiistatta yksi pohjoismaiden tunnustetuimmista designyrityksistä, joka on ollut luomassa suomalaista graafista ilmettä maailmalla jo vuosikymmenten ajan. Suomen Madridin-instituutille on kunnia voida esitellä suomalaista muotoilua Cádizissa vuonna 2012, jolloin kaupungissa juhlitaan Espanjan 200-vuotiasta perustuslakia ja jolloin Cádiz toimiii iberialaisamerikkalaisen maailman kulttuuripääkaupunkina.

Marimekko-näyttely on avoinna Cádizin nykytaiteen museossa (Espacio de Creación Contemporánea – ECCO) 16. syyskuuta asti.

Marimekko
Avajaiset keskiviikkona 13.6. klo 21.00
Avoinna yleisölle 13.6.–16.9.2012
Espacio de Creación Contemporánea – ECCO
Paseo Carlos III, 5
Cádiz, España
Vapaa pääsy

Valikko