Kotimaisten elokuvien Espanjan-kiertue jatkaa Benalmádenassa

Benalmádenalainen elokuvakerho Más Madera esittää helmikuussa 2012 kolme suomalaista elokuvaa Eila, Sokkotanssi ja Vaiennut kylä yhteistyössä Suomen Madridin-instituutin kanssa. Esitykset tapahtuvat Casa de la Cultura de Arroyo de la Miel:n tiloissa.
Elokuvat aloittivat Espanjan kiertueensa syksyllä 2011 Días Nórdicos tapahtumassa, ja sen jälkeen ovat jatkaneet matkaansa eri elokuvakerhoille ja filmi-instituuteille Galiciassa ja Andalusiassa. Molemmilla alueilla elokuvat ovat saaneet lämpimän vastaanoton ja lisäksi herättäneet kiinnostusta suomalaista elokuvaa kohtaan yleisesti.

Elokuvat kiertävät myös muualla Espanjassa aina kesään 2012 asti.

Esitysajat
6.2.2012 Vaiennut kylä (Pueblo de silencio)
7.2.2012 Sokkotanssi (A Ciegas)
8.2.2012 Eila

Synopsis
Eila
Ohj. Jarmo Lampela
2003, 94 min
Tositapahtumiin perustuva Jarmo Lampelan elokuva kertoo siivoojana työskentelevästä Eilasta. Hän saa yllättäen lopputilin ja päättää yhdessä työkaveriensa kanssa haastaa Valtion oikeuteen laittomista irtisanomisista. Elokuva on lämmin kuvaus naisesta, joka tarinan edetessä kehittyy ujosta rohkeaksi oikeuksiaan puolustavaksi yksilöksi.

Sokkotanssi
Ohj. Matti Ijäs
1999, 85 min
Sokkotanssi on tarina nuoruudesta ja sen tuomista muutoksista pienessä suomalaisessa rannikkokaupungissa 1960-luvulla. Elokuva kertoo kahdesta 9-vuotiaasta pojasta, Jontista ja Länkistä, ja heidän muuttuvasta maailmastaan. Länki haaveilee pakenevansa merille, jossa hänen isänsä huhupuheiden mukaan kuoli. Jontti puolestaan joutuu kohtaamaan perhesalaisuuksia, joilla on iso kaiku hänen elämäänsä. Matti Iäksen Sokkotanssi kuvaa lämminhenkisesti matkaa kohti alkavaa nuoruutta lapsen silmien kautta.

Vaiennut kylä
Ohj. Kari Väänänen
1997, 78 min
Vaikka Kari Väänänen on näyttelijänä kansainvälisesti tunnettu Kaurismäen veljesten vakiokasvona (Helsinki Napoli All Night Long, Kauas Pilvet Karkaavat…), hän toimii myös ohjaajana. Vaiennut kylä on hyvä esimerkki Väänäsen taidoista myös kameran takana. Elokuva kertoo vanhasta murhatapauksesta pienessä kylässä, jossa yhteisö ei puhu tapahtuman yksityiskohdista. Kun kylään saapuu uusi poliisi, hän haluaa ottaa tutkinnan uudestaan käsittelyyn ja saada selville, miksi kaikki mysteerisesti vaikenevat tapahtuneesta.

Valikko