Kotimaisten dokumenttien kiertue Uruguayihin

Joukko suomalaisia dokumentteja jatkaa huhtikuussa Latinalaisen Amerikan kiertuettaan Uruguayin pääkaupunkiin Montevideoon. Kiertueen on järjestänyt Suomen Madridin-instituutti yhteistyössä DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin kanssa. Lisäksi kiertueen toteuttamisessa ovat auttaneet Suomen elokuvasäätiö sekä Suomen Uruguayin kunniakonsulaatti. Dokumentit näytetään Montevideon Cinematecassa, joka on historiallisesti tärkeä paikka ja julistettu Montevideon kulttuuriperintökohteeksi.

Kiertue alkoi marraskuussa 2011 ja siitä lähtien on kiertänyt monessa eri kaupungissa pitkin mannerta saavuttaen lämpimän vastaanoton. Suomalainen elokuva on viime aikoina saavuttanut paljon kiinnostusta ja näin toivotaan, että kiertueen suosio jatkuu myös Uruguayissa.  DocPoint puolestaan esittää vuosittain parhaimpia kotimaisia ja ulkomaisia dokumentteja, on kategoriassaan tärkein tapahtuma Pohjoismaissa.

Kiertueessa näytettävät DocPointin valitsemat dokumentit ovat Miesten vuoro (Ohj. Joonas Berghäll & Mika Hotakainen), Hetket jotka jäivät (Ohj. Pia Andell), Matka – Nedarma (Ohj. Anastasia Lapsui & Markku Lehmuskallio), Between Dreams (Ohj. Iris Olsson), Pyhän kirjan varjo (Ohj. Arto Halonen), Ikuisesti sinun (Ohj. Mia Halme) ja Ei kukaan ole saari (Ohj. Sonja Lindén).

Cinemateca
www.cinemateca.org.uy
9.-15.4.2012

Valikko